Fredagsfemman # 8

5. Robert Pattison

Vem hade kunnat tro att den här Twilighthunken någonsin skulle kunna kravla sig upp på min fredagslista? Min dotter hade nog kunnat sätta en månadspeng eller två på att det aldrig skulle ske men det är inte bara trissvinster som plötsligt händer. Ibland hamnar knepigt folk i ovanliga situationer och jag ser på dom med lite andra ögon. När David Cronenberg uppenbarligen ser ”det” i unge herr Pattinson, vem är då jag att inte ge honom en chans igen? Jag gjorde ju det med Remember me, en film som naglade sig fast nånstans bland hjärtklaffar, vener och artärer och nu tänker jag definitivt gå på bio och se honom med öppet sinne. Det dröjer en stund innan Cronenbergs Cosmopolis har premiär men trailern bådar mer än gott. Här är den.

 

4. James Cameron

Hur coolt är det inte att bege sig alldeles ensam ner till botten av Marianergraven – och twittra? James Cameron har fått mig att fundera på nåt som jag förkastat som blahabaha under en längre tid och nej, det handlar inte om fridykning, ej heller om ubåtskonstruerande, det handlar om att det där twitterkontot som faktiskt verkar komma närmare och närmare. Jag lär börja twittra när alla andra lägger av.

 

3. Lovefilm

Nu när jag har veckor som i stort sett stavas J-O-B-B i skallen dygnet runt och minimalt med tid för biobesök så är Lovefilm-filmerna som dyker ner i brevlådan som små rara presenter mina riktiga guldkorn. Jag är så grymt imponerad av detta företag, deras filmbibliotek och klockrena service och det skriver jag inte enbart för att jag är sponsrad. Jag är på riktigt betuttad i dom. Det är nästan lite vårkänslor över det hela och vårkänslor är ju alltid härliga – om man inte är pollenallergisk eller singel och spetälsk.

 

2. Audrey Hepburn

Efter att tre kvällar i rad ha sett samma film (jag har för en gångs skull inte sett om den på grund av att jag somnat mitt i alltihop utan för att jag VILL) känner jag en sorg över att  Audrey Hepburn är död. Vilken supersöt kvinna och vilken gudabenådad skådespelerska hon var! I filmen som jag nyss sett (som kommer som Veckans klassiker framöver, jag lovar) finns det flera scener där hon är så närvarande att jag trycker på pausknappen bara för att le som en nymatad guldfisk en liten stund. Jag tycker om Audrey. Hon är fin. Jättefin.

 

 

1. Filmspanarträff

Så har en månad gått och imorgon är dags för oss glada filmnördar att ses igen och diskutera film öga mot öga, tand för tand. Höga betyg i bloggen ska försvaras, låga likaså och däremellan pratas det om allt filmiskt mellan himmel och jord. Har du en filmblogg och vill hänga på? Skicka ett mejl så berättar jag när och var vi ses.

17 svar på ”Fredagsfemman # 8”

 1. Kolla aldrig en bra story heter det ju. Vad jag förstått så twittrade han egentligen inte från havsbottnen. Någon gjorde det å hans vägnar uppe på ytan. Likväl måste jag erkänna att jag också är lite faschinerad av den där djupdykningen. Såvärst mycket ensammare kan det väl inte bli? Ja, det skulle vara en solo-färd ut i rymden då.

  1. Jessica:
   Piiiieeeuhhhwww vad skönt att han inte gjorde det, då kan jag strunta i twittrandet själv en tag till (vad nu det har med saker å ting att göra…haha)

 2. 4: Jättetjurig är jag nu. Jättejättetjurig. Min spontana reaktion: Gud, så konstruerat!
  3: Skönt att filmerna kommer som så ljusglimtar och inte ytterligare en grej ”som måste hinnas med”. En anledning till att jag ännu inte hoppat på tåget.
  2: Ja, man vill absolut se mer av Audrey
  1: Yay!

  1. Sofia:
   Visst är det konstruerat och visst funkade konstruktionen, han fick ju spaltmeter av uppmärksamhet på kuppen 🙂 Men håll med om att det är liiiiite fränt ändå? 😉

    1. Micke:
     Jag testade Lovefilm i november 2010 här på bloggen (ungefär samtidigt som jag testade Voddler och Headweb) och efter det erbjöd Lovefilm mig en sponsrad prenumeration.

 3. Ser efter den extremt upphausande trailern ännu mycket mera fram emot Cosmopolis. Jag har en speciellt relation till Rob Pattinson (inte en fjortis-fan-i-kompromisslös-extas-relation dock) och gillar honom som skådis efter knallskottet Remember Me. Jag tror på hans syn på sitt yrke och tycker det är extra kul att han väljer en ”utanför mallen”-regissör som Cronenberg och ännu roligare att Cronenberg i sin tur väljer honom.

  Filmen behöver inte bli extremt bra, men det är definitivt en film i min smak av en regissör i min smak och med en skådespelare som på något sätt också är i min smak. 🙂

  1. Jimmy:
   På nåt sätt tror jag att Robert Pattison kan vara i mångas smak men gillar man inte Twilight så är det lätt att ge honom en stor antistämpel rätt över pannan. En stämpel jag inte tror att han förtjänar – egentligen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.