Harry Potter och dödsrelikerna Del 1

Nu är det början till slutet på riktigt och utan återvändo och det är inte utan att jag lider av panikångest.

Harry Potter, Ron och Hermione är på väg ut på det sista äventyret och med det når Potter-eran alltså fram till sin ände när del två kommer nästa sommar.

Jag är lite ledsen i magen nu. Jag tycker så väldigt mycket om Harry Potter-filmerna, så väldigt mycket och även om jag tycker filmserien har sina bottnar så är topparna så evinnerligt fler och så mycket högre.

I Harry Potter och dödsrelikerna tar sagan steget ut i vuxenvärlden med stora värdiga kliv. Det är mörkare, sorgligare, mer tänkvärt, mer riktiga känslor på nåt vis, åt alla håll och kanter. Jag saknar visserligen skolmiljön från Hogwarts men jag köper att ingenting är för evigt och jag fattar att Harry är stor nu, han måste vidare och lösa problemet som börjar på V och slutar med oldemort en gång för alla.

Ingen annan Harry Potter-film har svischat förbi lika fort som denna. Jag var helt säker på att det var en timme kvar när eftertexterna plötsligt började rulla och detta trots att en tjej bakom mig tuggade sig igenom en Party Size ostbågar med ÖPPEN MUN i 2 timmar och 26 minuter.

När jag sett sista delen och kan addera dom båda till en jättelång helhet så är det fullt möjligt att betyget blir högre än det jag sätter nu, men jag är 1. otålig och 2. har en aversion mot filmer som inte har en början och ett slut så jag snålar lite den här kvällen.
Däremot, den där julikvällen 2011 när jag sett den lilla glasögonprydda trollkarlen på bio för sista gången, då tänker jag inte snåla. Varken på betyg eller tårar.

 

 

Vill du goffa ner dig ordentligt i Harry Potter, Ron, Hagrid och Hermione och se filmserien från början? På Headweb kan du se alla. Enjoy!

Harry Potter och de vises sten (2001). Klicka här.

 

 

Harry Potter och hemligheternas kammare (2002). Klicka här.

 

 

Harry Potter och fången från Azkaban (2004). Klicka här.

 

 

Harry Potter och den flammande bägaren (2005) Klicka här.

 

 

Harry Potter och Fenixordern (2007). Klicka här.

 

 

Harry Potter och halvblodsprinsen (2009). Klicka här.

13 svar på ”Harry Potter och dödsrelikerna Del 1”

 1. HP har prcis som du säger sina toppar och dalar, men vilka filmer som är bäst varierar. Personligen håller jag Azkaban högst och anser att Flammande bägaren är sämst, den sistnämnda anser jag dock vara bästa boken i serien.
  min fru är eld o lågor då hon har en fling för trollkarlar i glasögon så det blir nog en biokväll om en dag eller två.

 2. Jasså, jag var inte ensam om att se den här? 😉 En trevlig upplevelse, även om jag också saknar ett ordentligt slut. Så har jag känt de senaste två filmerna..

 3. Håller helt med Filmitch Azkeban är överlägset bästa HP rullen medan flammande bägaren är den sämsta (mest för att boken är så sjukt bra och filmiskt skriven ändå total misslyckas regissören helt).

  Har nyss kommit hem ifrån att ha sett den seanste och håller med om att tonen är en annan samtidigt tycker jag den är väldigt ojämn men många av problemen hänger kvar ifrån boken som jag tycker var svajjig också.

 4. filmitch:
  Vilka filmer som är bäst resp sämst i serien, ja, frågar man tio personer får man säkert tio olika svar. Men det jag gillade med dom första filmerna var att det dels var ett läsår och dels baserat på en bok som hade en tydlig historia och ett riktigt slut. Det har varit lite si och så med dom sista…

  Men du har en fru med bra smak! ;D

 5. addepladde:
  Håller med. Det är skitjobbigt när det inte är nåt vettigt slut och det spelar ingen roll om filmen heter Kill Bill eller Sagan om dom två tornen eller Harry Potter, det känns liksom halvt och som att man blir "lurad" på det gottaste även om man VET innan att det inte kan bli nåt vanligt slut… Knasigt det där ;D

 6. Joel:
  Dom sista två böckerna har jag inte läst, jag vill inte läsa dom för jag vill inte kunna jämföra med filmerna.

  Den flammande bägaren tyckte jag (som syns här ovan) var en KANONFILM, men även en KANONBOK. Men visst, dödsrelikerna del 1 är svajig, det är mycket som ska berättas och det känns som att det är mycket som klippts bort (som kanske finns med på nån superhärlig extended version nån gång hoppas jag), men för mig är det så jättemycket KÄNSLA i filmen att jag inte kan värja mig.

 7. Ok, jag är bara lite lite lite avundsjuk på er som redan sett den här. Samtidigt börjar Fiffis och Addepladdes recensioner och kommentarer göra att jag funderar på om man ändå skulle vänta till nästa del kommer — hatar de där oavslutade sluten…

  Jag är alldeles för kär i böckerna för att kuna se filmerna fristående. Därför tycker jag nog att Chamber of Secrets är den bästa filmen, vuxnare än första men boken är precis lagom kort för att man inte ska behöva massakrera historien. Redan i Azkaban började nämligen detta problem, för mig känns den fragmenterad, och det blev ju inte bättre allt eftersom böckerna har svällt över alla breddar.

  Ställer mig på Joels och filmitch sida om Goblet, det är inte mycket kvar av den boken, som faktiskt är den sista att ändå kännas lite glad och hoppfull innan mörkret bryter lös totalt.

 8. Sofia:
  Om du inte har panik så kan det absolut vara en idé att vänta. Det är ju svårt att se den här filmen som en egen grej i vilket fall.

 9. Jag gillar inte att vänta på fortsättningar. Även om de är en vecka till nästa avsnitt av mina favoritserier eller en film som Kill Bill, Sagan om Ringen eller Harry. Ogillar skarpt säsongsseriecliffhangers när man måste vänta 7-8 månader på fortsättningen! Jag väntar även hellre ett halvår med att se denna. Då kan man se fortsättningen på en gång!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.