INFÖR OSCARSGALAN: Bästa kvinnliga biroll

Amy Adams (The Master)

Det är kanske lätt att vara bra med Joaquin Phoenix och Philip Seymour Hoffman som motskådespelare men det är banne mig inte enkelt att glänsa. Amy Adams gör sitt absolut bästa när hon spelar frun till sektledaren Lancaster Dodd men glänser som en oscarvinnare tycker jag inte att hon gör.

 

 

Sally Field (Lincoln)

Hon är ju så jäkla rar, Sally Field. Det går inte att tycka illa om henne, det går heller inte att skriva nåt illa om henne.

Visst är hon bra i Lincoln, hon är ju Sally Field, men hon är fortfarande bara Sally Field fast i gamla kläder.

1980 vann hos en Oscar för sin roll i Norma Rae och 1985 för En plats i mitt hjärta. Självklart tycker jag att hon borde fått åtminstone en liiiiten guldgubbe för roll som mamma till Forrest Gump men livet är inte rättvist och inte heller filmvärlden.

 

 

Anne Hathaway (Les misérables)

Scenen när Anne Hathaway som den fattiga franska flickan Fantine sjunger I dreamed a dream kommer gå till filmhistorien som en såndär magisk filmscen likt när E.T sitter i cykelkorgen och Elliot cyklar med månen som bakgrund. Det finns ingen skådespelare i året startfält som förtjänar en Oscar mer än hon. Jag är golvad.

Anne Hathaway var nominerad för en Oscar 2009 för sin roll i Rachel Getting Married, en roll som även den krävde en mycket tveksam kortklippt frisyr. Hon vann inte då men nu jäklar, nu SKA hon vinna!

 

 

Helen Hunt (The Sessions/Mitt längtande hjärta)

En visserligen välförtjänt nominering men WHAT THE FUCK, varför har inte filmen FLER nomineringar? Varför är inte John Hawkes nominerad som Bästa manliga huvudroll? Varför är inte filmen nominerad som Bästa film?

Att Helen Hunt är nominerad beror antagligen på att hon visar sig helnaken flera gånger i filmen, hon är således modig. Klart hon är. Hon ÄR modig. Hela filmen är modig – och JÄTTEFIN!


 

Jacki Weaver (Silver Linings Playbook/Du gör mig galen)

Vad är det med den här damen, hon kryper liksom fram ur skuggorna när det vankas Oscars och sen kryper hon tillbaka igen.

Hon är jättebra på det hon gör men hennes roll som mamma till Bradley Cooper och fru till Robert De Niro borde inte anses som så pass bra att hon har den minsta chans att vinna. I mina ögon borde hon inte ens ha blivit nominerad. Men det känns som ett svagt startfält i år med endast EN mycket lysande stjärna.

Min vinnare: ANNE HATHAWAAAAAAAAYYYY!!!

 

Vem tycker du ska vinna? Glöm inte att mejla in dina förslag i Oscarstävlingen. Du har ända fram till midnatt på söndag på dig att försöka tippa rätt.

27 svar på ”INFÖR OSCARSGALAN: Bästa kvinnliga biroll”

 1. Har inte sett Les Mis men kan mycket väl tänka mig att Anne är fantastisk. Hon har varit på min radar ett bra tag nu.

  Av dem jag sett är Amy Adams bäst.

 2. Hathaway är lätt bäst! Förvisso har jag inte sett någon av de andra nominerade ännu, men jag utgår modigt från att jag har helt rätt ändå. Trots tveksam frisyr.

 3. Ett svagt fält, jag håller med. Tyvärr bäddat för Anne Hathaway (hon borde iofs ha vunnit 2008). Av de nominerade är nog Amy Adams och Helen Hunt de jag tycker var bäst.

   1. Nej, för att jag inte tyckte hon var med tillräckligt och hon imponerande inte på mig som några av de andra nominerade gjorde. Å andra sidan tycker jag det är svårt att bedöma en musikal. Det är nog det som är kruxet. Jag tycker ju inte Les Mis ska kallas för film, haha.

    1. Movies-Noir:
     Mmm, du är ju lite ”motvalls” på det sättet. Klart Les Miserables är en film – den är bara en musikal _också_. 😉

      1. Movies-Noir:
       Det konstiga med Les Mis är att trots att jag verkligen tycker om filmen så är jag inte sugen alls på att se den på scen. Den är liksom FÖR ”misärig”. Med Fantomen på Operan är det precis tvärtom. Har du sett den förresten? Med Gerard Butler?

 4. Jag var inte så jätteförtjust i Les Miserables men Anne Hathaway var grym. Gillar Amy Adams också men den här gången är det Hathaway som går hem med en guldstatyett. Så det så! 🙂

 5. Har sett alla utom Amy Adams och i min bok är Hathaway en solklar vinnare. Field och Hunt var bra men inte mer, Weaver märkte jag knappt.

  1. Viktor:
   Visst är det knepigt att Weaver ens blivit nominerad? Fanns det INGEN bättre liksom? Anne Hathaway i Dark Knight Rises? Tävla mot sig själv, det hade ju varit ballt. 🙂

 6. För hennes prestation i The Master, var inget fan av henne innan jag såg filmen. Men har ju inte sett Hathaways insats så jag kan inte säga så mycket. 🙂

  1. Rebecca:
   Tänker du försöka hinna se Les Misérables innan söndag eller ligger Lincoln före i kön? (i såna fall – omprioritera! ;))

   1. Jag vet att det blir en biofilm på fredag iallafall, beror på vad sällskapet vill. Jag hade helst velat se Silver Linings Playbook, men den har ju inte haft premiär ännu! Tillbringar annars kvällarna med Netflix. 🙂

 7. Har bara sett Silver Linings och The Master i denna kategori. Valet därav faller självfallet på Amy Adams, men det är svårt att säga med så small grund att stå på.

  På tal om att bli nominerad för två roller, det är tydligen förbjudet, men däremot finns det ett helt gäng som blivit nominerade för två olika filmer i huvud- respektive biroll samma år. Wikipedia listar: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_actors_nominated_for_two_Academy_Awards_in_the_same_year

  1. Pladd:
   Det där är riktigt intressant! Det borde ju vara fullt möjligt att samma skådespelare får tillräckligt med röster för att ha rätt till två nomineringar i samma kategori, eller håller nomineringsjuryn öppna sammanträden så att detta inte ska kunna ske? Hmmmmm. Nåt för Uppdrag Gransking att sätta tänderna i nu när barnfattigdom inte finns 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.