INFÖR OSCARSGALAN: Bästa manliga huvudroll

Bradley Cooper (Silver Linings Playbook/Du gör mig galen)

Den här nomineringen är lika otippad och lika kul som att  Melissa McCarthy blev nominerad för Bridesmaids i fjol.

Startfältet är sjukt starkt och det finns absolut ingenting som tyder på att Bradley Cooper kommer gå hem med en guldgubbe under armen men nånstans spelar det nog honom ingen roll. Han har visat att han förtjänar mer cred för sin talang än han hittills fått, en talang som många trott enbart är hans blå ögon och bländvita leende. Okej, han är skitsnygg även när han joggar iklädd soppåse men han är MER än det.

 

 

Daniel Day-Lewis (Lincoln)

Att jag kommer sucka högt om Daniel Day-Lewis vinner innebär inte att han inte förtjänar det, det innebär bara att det är gäspans förväntat.

Han är sjukligt porträttlik president Abraham Lincoln och tacksamt lågmäld i sin framtoning men likväl, han är Daniel Day-Lewis, mannen som bara kravlar fram när det osar storfilm och garanterad oscarsnominering.

 

 

 

Hugh Jackman (Les Miserables)

Här är en man som kämpat hårt för att ”komma i karaktär”. Han måste ha gått ner många många kilon för att passa in i scenerna som den utmärglade sjungande fången Jean Valjean.

Hallå! Detta är Wolverine! Kom igen, Wolverine!!

 

 

 

 

Joaquin Phoenix (The Master)

Joaquin Phoenix ser alltid ut som Joaquin Phoenix, ändå är han en filmisk kameleont. Här är han avmagrad, kutryggad, munnen ser ut att vara halvsidesbedövad och han är så bra, så bra, så BRAAAA!

 

 

Denzel Washington (Flight)

Det är ingen enkel roll att spela missbrukarpilot men Denzel Washington klarar det fint. Dock borde han inte ha en chans på vinst i det här sammanhanget. Dessutom tycker jag hans plats borde ha överlåtits till John Hawkes i The Sessions/Mitt längtande hjärta.

Min vinnare: Jag hoppas på Hugh Jackman men tror på Daniel Day-Lewis.

 
Vem tycker du ska vinna? Glöm inte att mejla in dina förslag i Oscarstävlingen. Du har ända fram till midnatt på söndag på dig att försöka tippa rätt.

13 svar på ”INFÖR OSCARSGALAN: Bästa manliga huvudroll”

  1. Henke:
   Äcklas är ett intressant ord i sammanhanget. Om tjejen som kommentar under alias ”Snowangel” ser detta kommer du garanterat få ”verbal pisk” 😉

 1. DDL vinner (väl), men jag gillade Phoenix mest. En riktigt bra prestation och det är synd att han återigen ska missa sin Oscar (som han även borde fått för Gladiator).

  Har annars inte heller något emot att DDL vinner, för han var bra, men det kommer vara så väntat. Därför vore det kul med en överraskning här. Fast om inte DDL vinner så tror jag Hugh är andrahandsfavorit (även om alltså Phoenix är bättre, och även Bradley Cooper faktiskt).

  1. Movies-Noir:
   Överraskningar är ju alltid häftigt – och välkommet – på såna här galor och i det här fallet skulle jag hellre se Bradley Cooper gråtandes få ta emot en Oscar än en snustorr DDL.

 2. Ja..jag kanske då inte behöver framföra min åsikt om vem som borde vinna. Men, det gör jag ändå.. Baserat på att det helt enkelt är en makalös prestation som nästan är plågsam att se emellanåt.

  Henke: *hrmf!* 😉

  1. Snowangel:
   Det vore hemskt roligt att se honom som en vinnare men frågan är om han finns på plats i salongen. Vad tror du? Kommer han komma dit?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.