MOVIE 43

HAHAHAHAHhaaahahHAHAHA! Va fan ÄÄÄÄÄR det här? Vad var det jag såg? Såg jag det jag tror? HihHAhahhahahahaa! Nåt så överjävla galet har jag aldrig sett förut, jag är heeeeelt slut, helt mentalt sönderskrattad.

Okej. Jag backar bandet lite, jag ska försöka bena ut det här. Movie 43 är en episodfilm. Bob Odenkirk, Elizabeth Banks, Steven Brill, Steve Carr, Rusty Cundieff, James Duffy, Griffin Dunne, Peter Farrelly, Patrik Forsberg, Will Graham, James Gunn, Brett Ratner och Jonathan van Tulleken har regisserat varsin liten del, varsin liten film-i-filmen där den ena filmen är sjukare/roligare/galnare än den andra. Stilmässigt påminner Movie 43 mest om Dum & Dummare, Den där Mary, Kingpin och alla dom andra Bröderna Farrelly-filmerna men lägg dom filmerna i en gryta och koka ihop dom med allt du kan komma på PLUS allt du INTE kan komma på så får du en försmak av den här filmen.

Jag är fullt medveten om att det här är en av dom mest sågade filmerna i modern tid om man läser recensioner – vilket jag gör ibland – och om man litar på recensioner – vilket jag sällan gör. Jag bildar helt enkelt min egen uppfattning om filmen och den är otroligt simpel:

1. Hyr filmen. Är du misstänksam kan du alltid göra diskrensning på den delen av hjärnan som innefattar god smak innan du trycker på play.

2. Se dig omkring. Tycker du det är pinsamt att se underbältet-kiss-å-bajs-å-och-nakenhumor ihop med svärmor/barnen/nån annan – se filmen själv.

3. Öppna ögonen, titta på filmen.

4. Skratta.

Enklare än så blir det inte. Roligare än såhär blir det inte heller. Jag har fan kramp. Det var banne mig läääänge sedan jag hade såhär kul. Och det var inte bara nyhetens behag. Jag har sett filmen två gånger och den höll även andra gången  – och imorgon blir det en tredje.

[Svensktips! Håll lite extra koll på reklamfilmen för Tampax (efter typ halva filmen). Den är regisserad av Patrik Forsberg och skriven av samme Forsberg samt Olle Sarri.]

[Tips #2. ”Under” detta inlägg kan du se namnen på en del av alla skådisar som är med i filmen. Det är en lika imponerande som annorlunda som häftig samling men det roligaste kanske är att inte veta, att bara låta sig bli överraskad i scen efter scen?]

8 svar på ”MOVIE 43”

 1. Var lite småintresserad av filmen men blev tveksam då kritiken var förödande. Håller med om att man ska bilda sig en uppfattning men om alla säger att det är skit är det oftast det. Nu sa du ngt annat så jag går på det. Återkommer så småningom i frågan. Ett plus är att jag gillar episodfilmer.

  1. filmitch:
   Det är klart kritiken är förödande. Vem vill erkänna öppet och bland folk att man skrattar till extremt vrickad kiss-och-bajshumor? 😉

   Det här är verkligen inte en film för alla, så långt är jag med, med samtidigt blir den hånad/sågad av folk som normalt sett garvar läppen av sig till liknande filmer (fast light-versioner). Den grejen får jag inte ihop, inte mer än att jag antar att det här är en film man inte ”ska” gilla, i alla fall inte säga det högt.
   Ge den en chans. Du kanske drar på munnen åt någon av episoderna? 😉

   (jag har sett den fyra gånger nu och femman håller)

 2. Jag har verkligen jääääättesvårt för sådan här humor. Det drar verkligen ut på helt ok skämt i hundra år tills de inte är roliga längre. Jag och Erik såg den på tåget upp till Malmö filmdagar. Var tvungen att pausa och kolla mig om lite vid bajsscenen.

  1. Johan:
   Modigt att kolla på den bland folk! 😉
   Visst är den speciell, jäkligt speciell till och med. Antingen gillar man det eller så avskyr man den – tror jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.