Nytt tema: Veckans Berenger

18 september, 2012

Thomas Michael Moore föddes 31 maj 1949 i Chicago. Han tog sitt mer kända efternamn redan under skoltiden eftersom det redan fanns en Tom Moore i Actors’ Equity Association (AEA) och det var såhär i backspegeln antagligen ett smartare drag än att börja kalla sig för Michael Moore.

Tom har varit gift tre gånger och har sex barn och alla barnen bär (konstigt nog) efternamnet Moore men strunt i det, det är inte hans privatliv som ska stötas och blötas på tisdagarna framöver, det är hans filmer. Tom Berenger är nämligen en skådespelare som alltid funnits i mitt medvetande. Han är en av dom första favoriterna jag hade, det var bara Sylvester Stallone jag hittade före honom och trots att hans arbetsinsatser varit både lite upp och ganska mycket ner under årens lopp så kan jag inte släppa grejen: jag gillar honom och han förtjänar uppmärksamhet!

Jag såg om min 80-talsfavorit Förrådd tidigare i år och det var en spark i rumpan på mig på många sätt och när jag skulle välja skådespelare till höstens filmfokus var valet givet, Tom Berenger blir snubben som håller bloggen sällskap på tisdagar framöver.

Jag har redan recenserat några filmer han varit med i, Människor emellan, D-tox, Inception och Förrådd men det kommer bli en hel drös till och om en stund kommer den första filmen i detta tema upp här på bloggen. Hoppas du hänger med på tåget. Wihiii, nu åker vi!

Tidigare skådespelare som haft huvudroll i detta veckotema är Ryan Gosling, Annette Bening, Aaron Eckhart och Susan Sarandon.

 

{ 4 comments… read them below or add one }

Sofia september 19, 2012 kl. 14:08

Sitter redan andaktsfullt med biljetten i högsta hugg 😀 Berenger har aldrig varit någon direkt fixstjärna på min himmel, men det kanske kan bli ändring på det nu?

Svara

Fiffi september 21, 2012 kl. 16:04

Sofia:
Jag ska göra mitt bästa för att du ska se på honom med nyputsade glasögon 😉

Svara

filmitch september 22, 2012 kl. 15:48

Berenger var en favorit under 80 och 90 talet men han försvann ngn gång efter filmen Sniper men jag återupplivar tacksamt bekantskapen med Tompa igen 🙂

Svara

Fiffi september 23, 2012 kl. 15:51

filmitch:
Vad kul att du är på! 🙂

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: