PITCH PERFECT

4 juni, 2013

Det här är en film som hamnat reklammässigt helt fel i filmdjungeln. Den liksom bara…försvann.

Jag försökte bjuda med mig någon på pressvisningen men ingen ville följa med. Om det var jag eller filmen som inte lockade vet jag inte men det känns bättre för egot att tänka filmen. Samtidigt hör jag Henrik Johnsson prata om filmen på Mix Megapols morgonprogram. Han pratar om att den handlar om kvinnor som reser till Afrika för att köpa sex och att han inte kommer att vilja se den på bio. Sen blir det reklampaus och när snacket återupptas har han uppenbarligen blivit uppdaterad. Pitch Perfect och Paradis: Kärlek må ha haft premiär samma dag men några likheter för övrigt finns inte.

Pitch Perfect handlar om collagekids som tävlar i a capella-sång. Den handlar om tjejgruppen Barden Bellas och deras antagonister, killgruppen Treblemakers. Den handlar om vänskap, om kärlek och om passionen för att sjunga covers utan instrument som hjälpmedel.

Jag ser det själv, handlingen i skriven text ser bara SÅÅÅÅ freakin båring ut och jag förstår med ens att det är en svår film att sälja in. Vilka är målgruppen? När jag tittar på dotterns ansikte under filmens gång så förstår jag att hon definitivt är det som följare av TV-serien Glee. Jag har å andra sidan inte sett ett enda avsnitt av Glee men gillar ändå filmen väldigt väldigt mycket. I sina bästa stunder får jag vibbar från både Community och The Mighty Wind och strösslar man sedan med Ace of Base-a-cappella-hyllning, lite Agnes, Europe & Roxette så är jag i alla fall jag känslomässigt hemma.

Anna Kendrick borde vara aningens för gammal för att ro hem rollen som collagestudenten Beca men hey, är hon bäst eller? Ja det är hon. Hon är GRYM! Rebel Wilson rockar som Fat Amy och Brittany Snow är skönt Reese Witherspoon-lik i rollen som Chloe. Det här är Girl Power i musikfilmsform och jag blir redigt underhållen filmen igenom. Det här var inte sista gången den här filmen visas i mitt hem, så mycket kan jag säga utan att lova för mycket.

Mitt betyg:

16-årig dotters betyg:

14-årig sons betyg:

 

 

{ 17 comments… read them below or add one }

Vrångmannen juni 4, 2013 kl. 07:43
Fiffi juni 4, 2013 kl. 08:29

Vrångmannen:
Great minds think alike, eller hur var det nu?
(Har glömt hur det var med Only God Forgives) 🙂

Svara

Vrångmannen juni 4, 2013 kl. 08:32

We’ll always have Drive.. 😀

Svara

Henke juni 4, 2013 kl. 08:16

Anna Kendrick är ju grym. Hon dök upp på min ”spännande nya skådespelerskor”-lista efter hennes insatser i Up in the air och den lilla rollen i Twilight. Sen var hon mycket bra i Scott Pilgrim och 50/50.

Kul att hon är bra i denna film, som jag för övrigt inte alls är sugen på att se.

Svara

Fiffi juni 4, 2013 kl. 08:30

Henke:
Så du menar att du inte är sugen på att se en film i minisubgenren Ace-of-base-acapella? 😉

Svara

Gustav juni 4, 2013 kl. 09:53

Jag får nog sålla mig till de 14-åriga sönerna här. Rätt underhållande var den, men jag störde mig lite för mycket på alla klyschor. Men fanns några karaktärer som bröt mot dem ändå, Rebel Wilson var ju grymt bra, till exempel. 🙂

Kendrick var också bra, men tyckte hennes roll var lite väl förutsägbar, från början till slut. Oh well, en kul idé i alla fall. 🙂

Svara

Fiffi juni 4, 2013 kl. 20:47

Gustav:
Lite knas, lite kul, lite charm. Behöver man nånting mer egentligen?

Svara

Gustav juni 5, 2013 kl. 07:47

Egentligen inte. Däremot kan jag leva ett fullgott liv utan någon som helst a capella. Gällande klyschor så är det tveksamt om det finns någon collegefilm utan dem, så det är rätt godtyckligt när man orkar med dem eller inte. Den här gången störde jag mig lite på dem, men inte så det blev alltför jobbigt.

Men de där danstävlingskommentatorerna, dem kunde de skippat helt… 🙂

Svara

Fiffi juni 5, 2013 kl. 12:08

Gustav:
Hahaha, tycker du? Kommentatorerna var ju så härligt Back-to-the-juraperioden 😉

Svara

Joseph juni 4, 2013 kl. 10:30

Yes, helt klart en underskattad rulle!

Svara

Fiffi juni 4, 2013 kl. 20:48

Joseph:
Borde ha varit en kassa-ko på bio tycker jag, men det var det nog inte.

Svara

Movies - Noir juni 4, 2013 kl. 16:27

Jag såg denna för några månader sen och tyckte den var ganska bra, faktiskt. Kände för lite lättsam underhållning och den funkade för stunden. Anna Kendrick sjunger väl själv har jag för mig, och gör det bra.

Pitch Perfect fick en trea av mig, men närmare en stark sådan än svag.

Svara

Fiffi juni 4, 2013 kl. 20:50

Movies-Noir:
Ja hon sjunger själv. Hon sjöng och gjorde mugg-tricket live hos Letterman till och med. Länk——->
http://www.youtube.com/watch?v=1708WI4RH-Q

Svara

Lina - A Film and TV Freak Like Me juni 7, 2013 kl. 01:30

Den filmen är jag sjukt sugen på och jag lär har den nästa vecka på releasen. Dock är jag rädd för att jag kanske inte ska tycka om den nu när du nämnde Glee. Det var nämligen min serieplåga som jag enbart såg i hopp om att den skulle bli bättre, men den blev ju bara sämre och sämre. Men Pitch Perfect måste ju bara vara bättre än så.

Svara

Fiffi juni 7, 2013 kl. 13:09

Lina:
Jag håller tummen att du kommer gilla den stenhårt. Och jag _tror_ du kommer göra det 🙂

Svara

filmitch augusti 30, 2013 kl. 18:34

Å vad jag gillar Kendrick men inte ens detta hjälpte. Jag hade förträngt att näst efter mimare är a-cappella den konstart som kan få mig att ta till våld. Efter ca 30-45 min tog det stopp och det fick bli en annan film men jag förutsätter att det slutade lyckligt.

Svara

Fiffi augusti 31, 2013 kl. 00:10

filmitch:
Gav du upp alltså? Haha, ja det får man göra ibland.

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: