PITCH PERFECT

Det här är en film som hamnat reklammässigt helt fel i filmdjungeln. Den liksom bara…försvann.

Jag försökte bjuda med mig någon på pressvisningen men ingen ville följa med. Om det var jag eller filmen som inte lockade vet jag inte men det känns bättre för egot att tänka filmen. Samtidigt hör jag Henrik Johnsson prata om filmen på Mix Megapols morgonprogram. Han pratar om att den handlar om kvinnor som reser till Afrika för att köpa sex och att han inte kommer att vilja se den på bio. Sen blir det reklampaus och när snacket återupptas har han uppenbarligen blivit uppdaterad. Pitch Perfect och Paradis: Kärlek må ha haft premiär samma dag men några likheter för övrigt finns inte.

Pitch Perfect handlar om collagekids som tävlar i a capella-sång. Den handlar om tjejgruppen Barden Bellas och deras antagonister, killgruppen Treblemakers. Den handlar om vänskap, om kärlek och om passionen för att sjunga covers utan instrument som hjälpmedel.

Jag ser det själv, handlingen i skriven text ser bara SÅÅÅÅ freakin båring ut och jag förstår med ens att det är en svår film att sälja in. Vilka är målgruppen? När jag tittar på dotterns ansikte under filmens gång så förstår jag att hon definitivt är det som följare av TV-serien Glee. Jag har å andra sidan inte sett ett enda avsnitt av Glee men gillar ändå filmen väldigt väldigt mycket. I sina bästa stunder får jag vibbar från både Community och The Mighty Wind och strösslar man sedan med Ace of Base-a-cappella-hyllning, lite Agnes, Europe & Roxette så är jag i alla fall jag känslomässigt hemma.

Anna Kendrick borde vara aningens för gammal för att ro hem rollen som collagestudenten Beca men hey, är hon bäst eller? Ja det är hon. Hon är GRYM! Rebel Wilson rockar som Fat Amy och Brittany Snow är skönt Reese Witherspoon-lik i rollen som Chloe. Det här är Girl Power i musikfilmsform och jag blir redigt underhållen filmen igenom. Det här var inte sista gången den här filmen visas i mitt hem, så mycket kan jag säga utan att lova för mycket.

Mitt betyg:

16-årig dotters betyg:

14-årig sons betyg:

 

 

17 svar på ”PITCH PERFECT”

 1. Anna Kendrick är ju grym. Hon dök upp på min ”spännande nya skådespelerskor”-lista efter hennes insatser i Up in the air och den lilla rollen i Twilight. Sen var hon mycket bra i Scott Pilgrim och 50/50.

  Kul att hon är bra i denna film, som jag för övrigt inte alls är sugen på att se.

 2. Jag får nog sålla mig till de 14-åriga sönerna här. Rätt underhållande var den, men jag störde mig lite för mycket på alla klyschor. Men fanns några karaktärer som bröt mot dem ändå, Rebel Wilson var ju grymt bra, till exempel. 🙂

  Kendrick var också bra, men tyckte hennes roll var lite väl förutsägbar, från början till slut. Oh well, en kul idé i alla fall. 🙂

   1. Egentligen inte. Däremot kan jag leva ett fullgott liv utan någon som helst a capella. Gällande klyschor så är det tveksamt om det finns någon collegefilm utan dem, så det är rätt godtyckligt när man orkar med dem eller inte. Den här gången störde jag mig lite på dem, men inte så det blev alltför jobbigt.

    Men de där danstävlingskommentatorerna, dem kunde de skippat helt… 🙂

 3. Jag såg denna för några månader sen och tyckte den var ganska bra, faktiskt. Kände för lite lättsam underhållning och den funkade för stunden. Anna Kendrick sjunger väl själv har jag för mig, och gör det bra.

  Pitch Perfect fick en trea av mig, men närmare en stark sådan än svag.

 4. Den filmen är jag sjukt sugen på och jag lär har den nästa vecka på releasen. Dock är jag rädd för att jag kanske inte ska tycka om den nu när du nämnde Glee. Det var nämligen min serieplåga som jag enbart såg i hopp om att den skulle bli bättre, men den blev ju bara sämre och sämre. Men Pitch Perfect måste ju bara vara bättre än så.

 5. Å vad jag gillar Kendrick men inte ens detta hjälpte. Jag hade förträngt att näst efter mimare är a-cappella den konstart som kan få mig att ta till våld. Efter ca 30-45 min tog det stopp och det fick bli en annan film men jag förutsätter att det slutade lyckligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.