Veckans Aaron: So long, farewell, auf wiedersehen, adieu och hej då Mr Eckhart

Tio tisdagar har du kunnat läsa recensioner av filmer med Aaron Eckhart här på bloggen. Idag är det dags att säga hej då till både honom och Veckans Aaron-temat och det gör faktiskt lite ont. Jag kommer att sakna honom.

Aaron Eckhart var för bara nåt år sedan en rätt medioker snubbe i mina ögon men efter hans insats i Rabbit hole förändrades allt. Jag såg på honom på ett helt nytt sätt och ville ge honom en chans att på nåt vis ”bevisa” att han platsar mer bland huvudrollerna än som en del av det birollsträsk han såg ut att ha fastnat i.

Aaron Eckhart är den typen av skådespelare som alltid levererar, alldeles oavsett slutproduktens kvalitet. Såna skådespelare växer inte på träd. Nu har jag sett honom som allt ifrån beige familjefar till polis till bad guy till film-noir-gentleman till kock och som någon som räddade världen från värsta katastrofen.

Nästa år har The Dark Knight Rises premiär och innan dess glöm för all del inte att se om den fantastiska The Dark Knight, om så för ingen annan anledning än för Aaron Eckhart och hans insats som Harvey Dent, ”Two-face”. Heath Ledger fick all uppmärksamhet för The Joker, vilket han förtjänade, men även Aaron gör ett av sitt livs bästa prestationer i den filmen.

Tack Aaron för dom här veckorna, dom har inneburit allt från bra film till kalkoner men bara det faktum att mina barn nu vet vem du är och vad du heter värmer mitt modershjärta. Min snubbe däremot, han tror fortfarande att du heter Jonas of Mecklemburg eller nåt liknande.

Vill du läsa mer om denne underskattade men briljanta skådespelare så finns sajten Meet Eckhart där det finns en del matnyttigt att läsa och så även på Aaron-Eckhart.com.

Efter nyår ska jag grotta ner mig i en ny skådespelare och starta ett nytt veckotema. Jag vet vem det blir men jag säger inget. Inte än.

2 svar på ”Veckans Aaron: So long, farewell, auf wiedersehen, adieu och hej då Mr Eckhart”

    1. Henke:
      Och det är lite tack vare dig som jag fick upp ögonen för den här mannen så jag måste skicka iväg ett TACK till dig för det. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.