Vinnaren i 3-års-tävlingen

20 november, 2012

Eftersom det inte fanns något rätt tävlingssvar har jag genom lottens hjälp dragit en vinnare. Alla som mejlat mig förslag på filmklassiker jag borde skriva om och som valt en film jag inte redan recenserat på bloggen har fått en lott.

Vinnaren är Linda i Luleå som tipsade om François Truffauts De 400 slagen. Vinsten är postad och består av tre filmer jag tycker väldigt mycket om: Prinsessa på vift, Förrådd och Planet Terror. Grattis! Hoppas du får mycket glädje av filmerna.

Tack för alla förslag på Veckans klassiker. Jättekul med tips på filmer jag både glömt bort och knappt visste fanns. Flera av förslagen kommer dyka upp på måndagarna framöver. Nu är det full gas mot bloggens fjärde år.

{ 12 comments… read them below or add one }

Linda november 20, 2012 kl. 17:40

Tack så MYCKET för att jag fick vinna. Jag vinner aldrig något. Men nu har jag tre filmer att längta till som jag inte sett. TACK!!!!!!

Svara

Fiffi november 20, 2012 kl. 20:14

Linda:
Grattis! Har du inte sett någon av filmerna innan så har du mycket att se fram emot 🙂

Svara

Henke november 20, 2012 kl. 18:09

Tack Fiffi för en trevlig tävling. Ser fram emot när du revyar mitt förslag! Och du får gärna ange mig som klassikernominerande när du väl når fram till ”min film”! 🙂

Och till Linda: Grattis! Osant. Mycket nöje! Roman holiday är sensationellt bra.

Svara

Fiffi november 20, 2012 kl. 20:16

Henke:
Jag kan glädja dig med att filmen du valde ut är på väg till mig från Lovefilm just precis nu. Kommer definitivt att nämna dig den måndagen din film dyker upp 🙂

Svara

Henke november 20, 2012 kl. 22:07

Hör av dig i god tid innan du ser den så ser jag om den samtidigt och så kör vi en korslänkning! 🙂

Svara

Fiffi november 21, 2012 kl. 00:22

Henke:
You´ve got mail!

Svara

dan november 20, 2012 kl. 20:44

Underbart förslag till ”Veckans klassiker” 🙂 Har faktiskt själv haft en liten Truffaut-helg där jag sett tre stycken av ”hans” filmer. Han är ju en av de franska regissörerna från mitten av 1900-talet som är väldigt hypade i filmstudentkretsar. Därför är det alltid intressant att höra hur andra ser ”hans” filmer.

Vad gäller den film jag nämnde (Himmel över Berlin) som förslag måste jag rätta mig och kanske säga att det inte är en klassiker, med tanke på året den gjordes. Den är däremot sevärd 😉

Svara

Fiffi november 20, 2012 kl. 20:49

dan:
Det ska bli intressant att se De 400 slagen då det är en film jag inte ens funderat på att se – förrän nu.
Vad gäller Himmel över Berlin så kan man väl klassa den som en modern klassiker? 🙂

Svara

dan november 20, 2012 kl. 21:10

Antar det 🙂 Det är väl just att den skildrar Berlin innan Berlinmuren föll samt att den är gjord i svart-vitt som gör att den känns som en klassiker redan idag.

Svara

Fiffi november 20, 2012 kl. 21:38

dan:
Den ligger på min hyrlista hos Lovefilm. Jag lovar se den så fort den dyker upp hos mig 🙂

Svara

Sofia november 21, 2012 kl. 11:04

Misstänker att förslagen kommer att räcka in i ett femte år ifall du kör en gång i veckan? 😉

Svara

Fiffi november 21, 2012 kl. 18:36

Sofia:
Ja, på´t ungefär 🙂

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: