WIN WIN

10 november, 2011

Mike Flaherty (Paul Giamatti) jobbar ideellt som lokal brottartränare. Han kan ha å göra med Amerikas sämsta brottarkillar, det finns inte tillstymmelse till talang laget. Mike är inte någon gladlynt person direkt, det är hans nuna som dyker om om man slår upp POSITIVISM i Nationalencoklypedin. Han känns låg, håglös, lite som att livet håller på att rinna honom mellan fingrarna och därför dyker Kyle upp och blir nästan som en gudagåva för Mike.

Kyle (Alex Shaffer) är en ung kille som rymt hemifrån och som säger sig vara barnbarn till en man som Mike har lite skumraskaffärer med. Kyle vill egentligen bo hos sin farfar men hamnar i Mikes familj OCH även i brottningslaget då det visar sig att han är en uppcoming brottar-star from Ohio.

På nåt sätt blir Kyle som ett plåster i den något dysfunktionella familjen Flaherty. Fru Flaherty (Amy Ryan) tar sig an honom och pappa Mike får något som kan liknas vid livsgnista i ögonvrån och när allt jobb med brottningslaget plötsligt får utdelning, ja, då är livet riktigt kul plötsligt. En win-win-situation för alla helt enkelt.

Jag tycker det här är en mysig film. Enkelt gjord, ett schysst hantverk, snygga och strategiskt utplacerade prylar i klara färger lite i Wes Andersons anda. Paul Giamatti kommer inte upp i Sidewayshöjder men å andra sidan, gör han någonsin det nuförtiden?

Regissören Thomas McCarthy är förutom The Station agent mest känd som skådespelare och att han i 11% av filmerna han medverkat i (4 av 37) spelar någon som heter Bob.

{ 6 comments… read them below or add one }

Steffo november 10, 2011 kl. 11:33

Sideways kan vara Giamattis bästa till dags dato! 🙂

Svara

Fiffi november 10, 2011 kl. 18:05

Steffo:
OOO jaaaa 🙂 Han är kanon där och filmen är så sjukt mysig 🙂

Svara

Movies - Noir november 10, 2011 kl. 14:54

Jag har också sett Win Win och håller med dig, det är en ganska mysig film och Giamatti känns rätt i rollen, även om den inte är extraordinär.

Har själv inte sett The Station Agent, däremot regissörens andra film The Visitor som var trevlig.

Svara

Fiffi november 10, 2011 kl. 18:06

Movies-Noir:
The Station Agent är även den en rätt mysig film, han är duktig i sin genre 🙂

Svara

Sofia november 10, 2011 kl. 23:13

Och så jag, som tyckte att Sideways inte alls var något speciellt. Gillar oftast Giamatti men där kunde jag inte komma över Hayden Church.

Svara

Steffo november 11, 2011 kl. 10:00

Church var en riktig buffel i sitt tankesätt i Sideways och störde helt klart den trevliga stämning då och då.
Tur ändå att Giamatti fick förkroppsliga den lille, vanlige, ängslige som tänker på livet-mannen…!

Men jag måste hålla med Fiffi, filmen är just som helhet sjukt mysig. 🙂

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: