YOU´RE NEXT

På förra filmspanarträffen satt jag och pratade med Erik, Har du inte sett den-poddens skräckfilmsfantast. Han berättade att han äntligen sett You´re next. Han sa även att filmen var ”helt okej”. Det tyckte jag var roligt.

”Helt okej” för en skräckfilm är ett rätt bra betyg även om han pratade om filmen i samma andetag som The Conjuring, Sinister och Insidious och tyckte denna var sämre.  Men det är klart den är sämre. Hur skulle den kunna bräcka Sinister?

Jag kände ett sug efter att äntligen se You´re next jag med men sen kom jag på att Erik precis gett Passion 4,5/5 i betyg och fick lite brainfreeze. Sen kom jag på att jag gav Movie 43 5/5 och kanske borde hålla tyst. Att hylla en film som alla andra toksågar är inte det lättaste, jag vet, men Passion Erik….Passion.

Under min skräckfilmsvecka i höstas såg jag en film som heter The Strangers som handlade om ett par som får sitt hus invaderat av mordiska människor i mask. You´re next är väldigt lik den filmen, alltså v-ä-l-d-i-g-t lik. Samma typ av hus, samma känsla, samma ljussättning, liknande musik. I You´re next är det fler människor inblandade, det är enda skillnaden. Det är lite jumpscares, lite klaffsiga mord, lite skrik, lite spänning så ja, jag håller med Erik. You´re next ÄR en ”helt okej” film.

6 svar på ”YOU´RE NEXT”

 1. En minnesvärd skräckis av den anledning att min fru följde med, hon som avskyr skräckisar. men det ”kostade” mig en middag.
  Filmen är helt ok – mer thriller än skräck – har inte sett The Strangers än. Den står och glor på mig i hyllan.

 2. Hm, så lik ”The Strangers” tycker jag nog inte den är. Innehållsmässigt väldigt lik såklart, men stämningen är helt annan tycker jag. Skulle inte vilja jämföra den med någon film, tycker den är väldigt egen. Gillade den skarpt 🙂

 3. Hehe jag kom,mer få äta upp passion i all evighet:)
  Tänkte också på strangers. Den var också helt okej har jag för mig:P
  dock lite mer obehaglig

  1. Erik:
   The Stranger är lite mer skräck, den här filmen lite mer thriller, kanske?

   Och ja, du kommer få äta upp det, länge, haha. Tänk om sjuttio år när dina barnbarn ska sätta blommor vid din grav och läser på stenen:
   MANNEN SOM ÄLSKADE PASSION

   😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.