Fredagsfemman # 101

5. Är det mödan värt?

Efter att ha fått upp ögonen för Tom Hiddleston och googlat karln en hel del har jag sett att han spelar Magnus Martinsson i den engelska TV-serieversionen av Wallander. Är det värt att titta på serien för att få sig lite Tom Hiddleston till livs eller ska jag se om Avengers istället? Att han och Bradley Cooper MÅSTE få spela bröder snart är väl en självklarhet, visst är det det?

.

.

.

4. Stallo

Jag har precis läst ut Stefan Spjuts roman Stallo och jävlarimej vad jag mår dåligt. Men samtidigt – vilken historia! Under hela läsningen var jag irriterad över att en sån utomordentlig bok inte blir film, som om jag redan bestämt mig för att ingen köpt filmrättigheterna. Det enda jag hade behövt göra var att vända på boken och läsa det finstilta längst ner, boken kommer bli film! I regi av Mikael Marcimain dessutom! Dags för en liten lyckodans tror jag.

.

.

.

3. Margotbetuttning

Det är många som kommer kära ner sig i Margot Robbie den här helgen. The Wolf of Wall Street har premiär idag och Margot har en stor roll.

.

.

.

2. Fruitvaleregissören och Creedskvallret

Det här borde vara en sån TOKGIVEN etta på listan om det just denna vecka inte funnits något ännu mer solklart. Ikväll har Fruitvale Station biopremiär, en film regisserad av Ryan Coogler och samme Ryan Coogler har VÄÄÄÄRLDENS COOLASTE FILM på gång, i alla fall om man tro allt man läser. Filmen heter CREED. Vad tänker du på då? Rocky? Apollo Creed kanske? Sylvester Stallone har i alla fall huvudrollen som Rocky Balboa, Burt Young är tillbaka som Paulie och killen som har huvudrollen i Fruitvale Station, Michael B. Jordan är också med. Det kanske är han som är Creed. Kanske Apollos son? Hur stor är PEPPEN??? H-U-M-O-N-G-O-U-S!

.

.

.

1. Filmspanarna fyller 2!

Imorgon är det födelsedagskalas för och med filmbloggsgänget Filmspanarna. Det var två år sedan vi sågs första gången och tog våra första stapplande steg runt källarbordet i Gamla Stan. Sedan dess har vi växt så det knakar och vår månatliga träffar känns som små värmeljus i vardagen. Jag tänker tända ett ljus och sjunga en trudilutt och faktiskt hurra lite, det tycker jag vi är värda. Ses imorgon!

20 svar på ”Fredagsfemman # 101”

 1. 5 Mnjae de är sisådär
  4 Började på boken men den satte sig inte riktigt. Bra story dock.
  3 Ska ses till veckan hoppas jag
  2 Sly kommer med en annan boxningsfilm i år om jag får tro på IMBD. Klart jag ser Creed och vässar pennan 😉 Eller inte Rocky 6 var helt ok.
  1 Tänk vad tiden går hoppas ni ha det superdupertrevligt 🙂

  1. filmitch:
   5 Jag bör hoppa dom alltså? Bara tanken på Kenneth Branagh får hela mitt innanmäte att skrika ”jaaaaa, hoppa!” så det kanske inte är värt det? 😉
   3. Hinner du innan onsdag tror du? För sam-recensionerna alltså,.
   2. Ja, Grudge Match. Härliga tider!
   1. Tackar. Trevlig helg till dig med 🙂

 2. Litet svar till Dan på tweeten (heter det så?). En anledning till att rättegångsscener är vanliga är att man får till en spännande situation till förhållandevis billiga pengar. Rättegångsfilmer är ganska billiga att göra samtidigt som de kan vara väldigt spännande. Har jag läst någonstans. Ngn uppsats känner jag dock inte till.

  1. Ah, jo det kan ligga något i det! Tydligheten i att något spännande sker. Men av många filmer som använder sig av dessa scener är många storproduktioner, inte några sparsmakade sådana alltså.

   Min egna fundering är om det är något särskilt med just USA och dessa scener. Om det har att göra med deras vilja av att skapa en bild av landet som att de sätter ”rättvisan främst” och att det då enklast kan skildras på det sättet. Som den bön många amerikanska skolbarn får lära sig som små vilken avslutas med: ”…liberty and justice for all”.

   Kanske 🙂

   1. Dan och filmitch:
    Med tanke på hur utvecklingen har blivit i Sverige, div rättegångar med skrattretande lite sans och vett bakom domarna så kanske vi kommer få se fler liknande filmer även här. Vore det bra tror ni? Skulle svenska rättgångsdramor funka lika bra som amerikanska?

    1. Mja, av den anledningen kanske. Fast snarare med en mörk och sorglig touch isf eftersom många missvisande domar som tas upp i media oftast är av den sorten. Alternativt tragikomiskt då kanske? Inte i stil med den pepp-artade amerikanska stämning där försvarsadvokaterna skanderar ”Objection, your honor!”, hela tiden, och där någon alltid har ett ess i rockärmen och kallar in ett extra vittne (lite third-person-shooter-grejen) som kan avgöra striden i frågan med den sista stöten i rättegången som sen avslutas med stråkar.

     1. dan:
      Nu blev jag extremsugen på att se ett riktig tätt amerikansk rättegångsdrama – som jag inte sett förut. Och jag lovar att hojta till om jag hittar mer info i ämnet. 🙂

 3. 4. Å har du läst den, jag gillade den också mycket! Den gav en en klump i magen titt som tätt och jag tycker det var en intressant story som trots att den var så nytänkade fantasifull hängde ihop så bra, logik i den blommande fantasin, liksom 🙂 Eller vad vet man egentligen, fantasi? 😉 Kan nog bli en bra film också, pax för att vara ditt sällskap då! 🙂

  En riktigt fin helg till dig och fiffionerna!

 4. Två år. Det är inte klokt. Och än finns inga tecken på ålderskrämpor, snarare tvärtom. Jag älskar hur starkt vårt nätverk är – trots – eller kanske snarare tack vare att det är helt informellt. Inga glädjedödare i form av krav eller stadgar eller åtaganden. Frivillighet och lust kommer man långt med!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.