Fredagsfemman #201

5. Me and Earl and the dying girl

Idag har den här lilla fina filmen biopremiär. Jag hoppas den hittar sin publik, det är den värd! (Mina tankar om filmen finns här)

.

.

.

4. Kill Bill-dubbel

Om det är någon som inte sett Kill Bill 1 och 2 på stor duk så finns värsta bästa chansen imorgon när Cinemateket visar båda efter varandra på Filmhuset, endast med en halvtimmes paus emellan. Låter det spännande? Läs mer om visningen här.

.

.

.

3. A very Murray Christmas

Har du en timme över i julfixandet? Har du Netflix är denna timme lätt spenderad med Bill Murray och vänner i en julspecial som i alla fall jag skulle kunna tänka mig ha på som bakgrundsbrus hela julhelgen. Eller kanske inte förresten, jag ångrade mig. Chris Rock är ju med, fast bara en liten stund som tur är. MEN det är Sofia Coppola som regisserat och då känns det direkt som en Lost in translation-reunion och DET är ju trevligt om nåt.

.

.

.

2. Gör vågen för Vågen på Itunes!!

Bølgen, The Wave, Vågen – kärt katastroffilmsbarn har många namn. Och vet du, nu finns den att HYRA PÅ ITUNES! 39 kr. Som hittat. Himla bra film det där. Himla bra! (Här är min recension)

.

.

.

1. Årets sista filmspanarträff

Imorgon är det dags för filmspanarna att ses igen och förutom att det blir årets sista träff och en slags filmisk luciavaka så är det också årets i särklass SÄMSTA premiärhelg. Jag avundas inte Cecilia som ska välja månadens film men å andra sidan känner jag mig inte så värst kräsen. Det kommer – som vanligt – att bli trevligt vilken film det än blir. Vi ses imorgon, filmspaners!

8 svar på ”Fredagsfemman #201”

 1. 4: Mja, hur härligt det än är att se en massa film i ett streck vet jag inte om just Kill Bill skulle hålla för ett sådant maraton för min del.
  3: You lost me at Lost Translation 😉
  1: Yay!

  Trevlig fredag på dig

 2. 4. Kill Bill står sig!
  3. Wohoo! Härliga tider! Vänta nu…kände inte jag nån som just tipsar om denna i ett kommande poddavsnitt…hrm…typ! 😉
  2. DEN måste jag ju såklart se! Norskarna kan ju detta med film! Det vet vi ju!
  1. Klart ni får skoj!

  Ha en Goer Freda!!! 🙂
  Och Helg!

 3. Två gånger Kill Bill…. Hur mycket jag än gillar stiliserade Hong Kong fighter och titta på kvinnor som känslolöst dödar människor så är nog 2xBill mer infantil sadism än vad skulle klara av 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.