Fredagsfemman #246

5. Hur mycket bättre kan det bli?

Imorgon börjar årets Så mycket bättre och på pappret känns det som det kan bli en riktig höjdarsäsong! Lisa Ekdahl, Danny Saucedo, Jill Johnson, Little Jinder, Tommy Nilsson och Magnus Carlson, jag kommer inte missa ett enda avsnitt!

.

.

.

4. Christian Andrén

Vilken hjälte! Får han inte en Guldbagge för sin roll som Rikard i Jätten då äter jag upp ett bouleklot. Eller ja….lillen i alla fall. Om den är gjord av marsipan. Eller choklad.

.

.

.

3. Linda Sato

För en sisådär åtta år sedan, typ, dök det upp en bok på marknaden som var baserad på en blogg och som handlade om singellivet i storstan, om dejtande, om att vara nyskild, mamma och letandet efter ”den rätte”. Den boken var skriven av mig. Några år senare kom det ut en liknande bok skriven av Hannah Widell men nu – NU – har Linda Sato visat var skåpet ska stå för alla framtida böcker i denna genre. Det är bara att lägga ner. Hon är bäst! ”Tusen känslor och nästan lika många män” borde kunna bli en TV-serie – eller film för den delen – SÅ galen och underhållande är den. Så ett tips till alla tjejer och kvinnor som tror sig kunna känna igen sig åtminstone liiiite i den här berättelsen: KÖP Å LÄS!!!!

.

.

.

2. Monsters of film

Nu är Monsters of film-festivalen igång som bäst i Stockholm och dom visar en hel drös med riktigt bra filmer i år. Men för alla som kanske inte har möjlighet att besöka festivalen så går det att se tio filmer som Monsters on demand, alltså hyra dom för att se i hemmets lugna vrå. Här är en länk till hela festivalen och vill du ha ett tips bland demand-filmerna, hyr Evolution. Jag såg den på Stockholms filmfestival förra året och den är precis lika tok-knepig som den är bra.

.

.

.

1. Divorce

Har du varit på bio och sett den föga tillfredsställande filmen Jag älskar dig – en skilsmässokomedi och känner att du fortfarande vill ha mer, att just skilsmässokomedi är en genre som borde grottas ner betydligt mer i? Ta mig på orden nu – klicka in på HBO och börja titta på serien Divorce! Sarah Jessica Parker och Thomas Hayden Church försöker skilja sig och hur jobbigt det än är, det är jäkligt underhållande att titta på!

7 svar på ”Fredagsfemman #246”

 1. 5 Usch! Gillar konceptet med med TV4:s vaselinlinsproduktion med gråt och pianoklink blir programmet outhärdligt.
  4 Inte sett
  3 Kan den läsas av män?
  2 fann bara en eller två filmer intressant så i år gnisslar jag inte tänder för att jag inte bor i huvudstaden.
  1 Tv serier både här och där – säkert bra men nu kör jag The Fall för fulla muggar.

  1. filmitch:
   4. Visas den i Karlstad?
   3. Ja, jo, joooo det tror jag såklart, frågan är nog snarare om män VILL läsa den 🙂
   1. The Fall!! HÄRLIGT!!

 2. 4: Mja, gäller det guldbagge skulle jag nog hellre rösta på Kylén. Men vi känner ju lite olika där 🙂
  3: Det känns som böcker jag borde köpa för att ha liggande på lut. För alla eventualiteter 🙂
  2: Mitt intryck är att urvalet på VOD utgörs av bottenskapet?

  Trevlig helg

  1. Sofia:
   4. Tror du inte att det skulle kunna bli aktuellt för båda? Som huvudroll och biroll?
   3. Haha, ja kanske det 🙂
   2. Förra året kändes det så i alla fall. Men det är ofta filmer presenteras intressantare i skrift än vad som verkligen är fallet.

   Trevligt slut på söndagen 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.