Fredagsfemman # 4

5. Diktatorn

Kan man vinna en drös Oscars för en stumfilm 2012 så borde Sacha Baron Cohens The Dictator kunna kamma hem storslam 2013.

1941 fick Chaplin fem nomineringar för sin film Diktatorn, hur många får Sacha? Trailern borde åtminstone få en. Det här är nåt att se fram emot.

 

4. Sean Banan

Att säga att filmen Sean Banan i SeanAfrika går bra på bio är ungefär lika sant som att säga att Björn Ranelid kan sjunga. Jag vet inte om man kan kalla Sean Banan för sångare heller men imorgon tävlar han i alla fall i Andra Chansen.

När jag bredsladdar in på parkeringen och lyssnar på dinge-dinge-ding-ding-ding-här-glider-kingen-in så rutorna skakar så får jag konstiga blickar från grannarna. Jag förstår inte varför. Eller jo, det kan bero på att jag sjunger med. Det kan också bero på att bilen är extremt skitig.

 

3. Lukten av EM-sommar

Efter Kroatien-Sverige-matchen i onsdags fick jag sånt riktigt fotbollssug. Det var härligt att se en grön gräsmatta, glada fotbollsspelare som lyckades både med passningar och att göra mål och som samtidigt verkade ha roligt på plan. Att dom var svenskar var som ett stort konfettiplus över alltihop.

Snart är det sommar men först ska det bli vår.

 

2. Bridesmaidstjejerna på Oscarsgalan

Det var inte mycket på Oscarsgalan som fick mig att på riktigt gapflabba men tjejerna från filmen Bridesmaids lyckades. När Rose Byrne och Melissa McCarthy ska dela ut ett pris och samtidigt skriker Scorsese!, ja, det kunde ha varit jag men jag hade ropat BRADLEYCOOPERMEDMUSTASCH!

 

1. Hästteater.

Se den fantastiska historien om en mans kärlek till sin häst under 1:a världskriget. Köp biljetter till War Horse i London på New London Theatre här!

Jag har alltså hittat en svensk sajt där man kan köpa biljetter till teatern War Horse i London. Att den vann Tony Awards för bästa pjäs 2011 säger mig ingenting, jag kan helt enkelt inte sluta skratta. Hästdockor i mänsklig storlek, vem betalar pengar för att titta på detta? Marja i Råå har sett den och hon skriver en kort sammanfattning på sajten:

”War Horse! Helt fantastiskt föreställning, teater när det är som bäst – riktig teater! Fastatiskt berättelse som spelades av professionella skådespelare, med underbara och skickliga gestalningar av människor, hästar och andra djur, t.ex. ankan! Mycket sevärd förestälnning!”

 

10 svar på ”Fredagsfemman # 4”

 1. Vi tar i tur o ordning.
  1 Nu fick jag skratta för första ggn idag. Avskyr teater men den här skulle nog kunna vara ngt för en man som sakta men säkert betar av Åsa-nisse.
  2. Roligast med galan var att få livechatta. Det slog alla ansiktsbehåringar i världen.
  3.Japp bara nga veckor kvar tills sommartid. Efter påsklovet låtsas jag att sommaren börjat och går runt o flinar i kortbyxor. Ngt som kan vara lite korkat en del dagar när snön faller ; )
  4. Flink till Globen.
  5. Det kommer att ses. definitivt.

 2. #5: Baron Cohen gör pinsamhetshumor. Så svår för mig mao…
  #4: Det kanske är bredsladden. Jag gissar bara vilt 😉
  #3: Jag letar än så länge mest efter vårtecken. Nu har de börjat sopa upp gruset — yay!
  #2: Håller med filmitch, livebloggandet var tom bättre än Melissa
  #1: Tja, men tanke på hur bra Lejonkungen har gått, så varför inte? Med innovativ scenografi och kostymering kommer man långt på musikalscenen. Oavsett om det gäller lejon eller hästar

  1. Sofia:
   Vad gäller punkt 1 så har du ju rätt men ändå liksom…..något så humoristiskt kan jag ju inte bara låta gå förbi alldeles spårlöst 😉

 3. Hehe! Blev faktiskt lite intresserad av att få se teateruppsättningen av War Horse bara för att se de tekniska lösningarna bakom hästarna. Men vet vi om Maja gillade filmen, eller om hon kör benhårt med att ”pjäsen var bättre”? Angående dess priser känns det förövrigt (lite fördomsfullt) att konkurrensens inte är svidande inom teaterbranschen. Förmodligen säger det mer om hur pass insatt jag är i branschen än något annat. Men ändå 🙂

  1. Martin:
   Med tanke på hur många år dom flesta musikaler går i dom största städerna så känns det som att varje ny musikal blir en ”grej” och hux flux känns supermodern – och ska premieras. Jag menar, Cats har ju haft sin tid, klart det måste komma nåt nytt. Å andra sidan, hur många priser har inte Cats fått och i mitt tycke är det det sämsta skit som satts upp på en musikalscen.

   Jag är lite tisdagsgrumpy tror jag minsann 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.