Inför Oscarsgalan: Bästa kvinnliga biroll

Jag har sällan varit med om en tristare samling oscarnominerade än den här kategorin just i år. Jag har svårt att ens samla ihop mig och tycka nåt alls, i alla fall om fyra av dom nominerade.

Bérénice Bejo är vacker som en dag och gör sitt jobb i The Artist utan direkta klagomål men då filmen inte är någon personlig favorit har jag svårt att hylla henne som något utöver det vanliga. Kanske är det fel men sån är jag.

 

 

Jessica Chastain har varit med i två av 2011-års absolut SÄMSTA filmer i mitt tycke:  The Help och The Tree of life.

För att jag ska få upp ögonen för henne som en toppenskådis kräver det nog aningens bättre urskiljningsförmåga när det gäller val av film för hittills tycker jag hon är tråkig som en påse bark. Torr bark.

 


Tack gode Gud för Melissa McCarthy!

I det här sammanhanget framstår hon som en frisk fläkt, som det där som sipprar ut genom ventilen i tvättstugor och som luktar så gott när nån håller på och tvättar och man går förbi. Jag kan liksom andas känner jag.

Att en film som Bridesmaids ens blir omtalad i Oscassammanhang, alltså, det ska inte ens kunna gå. Det är väldans ovanligt och jättekul tycker jag. Att en kvinna som Melissa McCarthy kan få en Oscar för att ha bajsat i ett handfat, det är ännu mer ovanligt och jag tror inte jag är ensam om att tycka att det vore AAAAAAAAAAASKUL om hon vann. Etablissemanget skulle sätta sina hors d’oeuvres i vrångstrupen och snacket om att det endast bör vara ”fin” film som premieras kan dra nåt gammalt över sig. Vad är fin film och vad är ful? Jag orkar inte ens ge mig in i diskussionen igen, jag blir bara trött. Heja Melissa säger jag bara.

 

Jag har inte sett  Albert Nobbs än och har därför inga åsikter om Janet McTeer´s prestation i filmen men hon är ingen snygging som snubbe direkt.

 

 

 

 

Jag har sett The Help men jag ändå inga åsikter om Octavia Spencer.

Fattar inte vad folk ser i den här filmen. Jag fattar ingenting alls. Skittrist film.

 

Min solklara förhoppning är att Melissa McCarthy vinner men jag antar att det blir The Artist-tjejen. Suck.

11 svar på ”Inför Oscarsgalan: Bästa kvinnliga biroll”

 1. Jag håller med du i det att det känns som om ett riktigt stort steg är taget enbart iom McCarthys nominering. Vinst tror jag nog inte man ska hoppas på.

 2. Jag håller på Jesica Chastain, mest pga hennes insats i Take shelter, även om det inte är den filmen som nominerats för… (för hon är väl nominerad för Tree of life, va?)

 3. Här är det inget snack om saken, Octavia Spencer var bäst och kommer vinna Oscarn om inget utöver det vanliga händer. Finns egentligen ingen som kan konkurrera av de övriga nominerade så valet är enkelt. Enda lilla utmanaren skulle isf vara Bejo. Sämst av de nominerade var Janet McTeer i mitt tycke.

  1. Movies-Noir:
   Här är vi en smula oense märker jag men å andra sidan känns alla nominerade relativt trista. Tycker jag kanske ska tilläggas.

   1. Jo, jag kan hålla med dig om att det är en ganska trist skara nominerade. Var helt enkelt ett svagt år för kvinnliga biroller. Men med det sagt har jag TRE prestationer av Jessica Chastain bland mina fem favoriter. Dock var den i The Help den svagaste av de tre, haha.

    Men att Octavia Spencer var bäst tyckte jag så fort jag hade sett filmen och innan hon ens blev nominerad. Så hon gick iaf hem hos mig.

 4. Har inte sett en endaste av filmerna och kan därför inte uttala mig om deras insats. men ingen av filmerna som de medverkar i är ngn pulshöjare direkt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.