Fredagsfemman #141

5. Vad är det för fel på folk?

Biobesökare vallfärdade i flera veckor efter premiären för att se Colin Nutleys magplask Medicinen. När det gäller Hallonbåtsflyktingen är det ekande tomt i salongerna. Jag såg om den igår kväll, vi var typ tjugofyra personer på Filmstaden Söder 1, ungefär tvåhundra pers för lite. Eller tre. Fan, den är ju skitrolig! Varför lyssnar biobesökare på kända recensenter när det gäller Hallonbåtsfilmen men inte när det gäller Colin Nutley?

.

.

.

4. Pappans gardiner

Jag har med stor glädje sett dokumentären om Zlatan som gått på Kanal5. Men hur häpnadsväckande många av hans mål är, hur cool han än verkar vara som person så minns jag allra bäst när hans pappa Sefik visade upp Zlatanrummet (aka vardagsrummet) och hur stolt han såg ut över dom specialsydda gardinerna. GARDINERNA! Med sonen på! Världsklass!

.

.

.

3. Gå i barndom

När volymkontrollen som kallas livet är vriden på max och det bubblar och fräser mellan öronen av allt man måste komma ihåg, göra, fixa, greja, möten, tankar, klockslag, drömmar, papper och annat kul, finns det något bättre såna dagar än att gå i barndom? Att ta fram tuschpennor och en Bamse-målarbok (en sån med färdigritade motiv som bara ska ifyllas) och stoppa i Bernard och Bianca-DVD:n i spelaren? Personligen blir jag lugn som en filbunke av det.

.

.

.

2. Reality

Nu är biljetterna släppta för årets upplaga av Stockholms filmfestival. Programmet känns mer fullmatat än förra året, ändå hittar jag bara EN film som jag är alldeles superpepp på. Quentin Dupieux nya film Reality. Det är en fascinerande snubbe den där Dupieux.

.

.

.

1. Meningen med livet

Nästa vecka är det äntligen dags att få svar på den stora frågan – vad är meningen med livet. Vem kunde tro att svaret skulle komma från en scen på Cirkus och att det är Alex och Sigge som satt inne på informationen?

.

.

9 svar på ”Fredagsfemman #141”

 1. 5. He he, jag gillar din hängivenhet till filmen med världens märkligaste titel. Låt inte sura miner från gammelmedia hindra dig! 🙂
  4. Vill se!
  3. Åh, Bernard & Bianca är FANTASTISKA. Tror att det kan vara min första VHS-film som jag fick av min pappa.
  2. Spännande, ska försöka ta tag i Sthlm filmfestival-programmet.
  1. Ett av mina stora tabun i livet är att börja lyssna på Alex & Sigges podcast. Jag vill fortsätta ogilla dem i fred.

  1. Cecilia:
   5. Jag låter ingenting hindra mig vare sig det handlar om en film jag inte tycker om alls eller en jag gillar. Det är bara att fortsätta duracellspringa in med huvudet i tegelväggen för det man tror på. 😉
   1. Ogilla dom? Varför? Har du bara bestämt dig för det eller finns det en riktig anledning?

 2. 5. De som såg Medicinen kanske kände att de hade fyllt sin årliga kvot med svenska biofilmer.
  4. Då förstår man var han får sin ödmjukhet från.
  3. Jag förknippar mest Bernard & Bianca med sorgsen melankoli. Oklart varför, men det är ångesthöjande.
  2. Ja, utan något från Kim Ki-duk är det svårt att tagga igång fullständigt. Men som du kan läsa hos oss finns det rätt många guldkorn att se fram emot ändå. Det kommer bli fantastiskt som vanligt.

  1. Carl:
   5. Haha, ja antagligen om nu enkäten stämmer.
   3. Liiite ångest är det allt även för mig men annars är det en Disneyfilm som har ALLT inklusive tacksam avsaknad av prinsar och prinsessor.
   2. Läste om era guldkorn och håller med om en del. Får bara inte till det med det känslomässiga engagemanget i år tyvärr, det är nog det som spökar mer än programmet.

   1. 2. Tråkigt och förståeligt. Förhoppningsvis återvänder entusiasmen. Även om organisationen förtar glädjen så finns det ändå en massa bra film och glada filmspanare.

    1. Carl:
     Visst är det så, både bra film och glada filmspanare 🙂 Jag kommer inte upp i din mastodontmängd av film men det blir nog en 10-15 i alla fall. Så _helt_ anti är jag inte 😉

 3. 5: De suger på så många olika nivåer 🙂
  4: Jag borde kanske se den filmen, för i sin egen bok framstod han som för mig mer som provocerande än cool
  3: U-n-d-e-r-b-a-r film!
  2: Har han klippkort på festivalen?

  Trevlig helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.