Fredagsfemman #168

5. Se Pianot på bio!

Har du aldrig sett Pianot? Har du sett Pianot men inte på bio? Har du sett Pianot på bio men vill se den en gång till? På måndag kl 19.00 visas denna otroliga film  på Cinemateket. Har du möjlighet att gå, gör det. Ett litet tips i all välmening bara. (Recension finns här)

.

.

.

4. En andra chans

För en månad sedan skrev jag om min episka tabbe när jag började se dokumentärserien The Jinx i fel ordning. Sen gav jag upp. Luften gick liksom ur mig. Men skam den som ger sig. Jag behövde bara ge mig själv lite andrum och en förlåtande klapp på axeln för nu har jag sett serien – I RÄTT ORDNING – och det ÄR precis lika bra som alla säger. Sjukt bra faktiskt.

.

.

.

3. Alla är fotografer

Årets avsnitt av Alla är fotografer är väldigt bra. Smarta, roliga och lite rörande faktiskt. Klicka här för att komma direkt till Svtplay. Ett perfekt tips för en regnig förmiddag, eller en solig om du inte har nån lust att gå ut.

.

.

.

2. Vad pysslar folk med i källaren egentligen?

Det är en ganska speciell yta i ett hus, källaren. Det är lätt att få Josef Fritzl-vibbar om man börjar tänka för mycket men det finns ju mindre suspekta aktiviteter man kan ägna sig åt där med såklart. Filmaren Ulrich Seidl (kanske mest känd för sin Paradis-trilogi) har gjort en dokumentärfilm om österrikarnas källarvanor som heter Källaren. I Stockholm kan man se den på bio från och med idag. Det lär väl inte kunna mäta sig mot Avengers – Age of Ultron i biljettintäkter men nånting säger mig att den kanske bjussar på en mer unik filmupplevelse än superhjältarna lyckas med. Vem vet? Inte jag. Än.

.

.

.

1. Hulken

Det finns ingen mer värdig etta denna vecka än superhjältarnas superhjälte. Hulken är bäst, Hulken är skönast, Hulken är grönast. Och jag HOPPAS att alla kids som inte har någon aning om hur Hulken såg ut när han för första gången såg dagens ljus på TV letar upp den gamla TV-serien och kanske till och med charmas en smula. Det var inget dator-fix på den tiden. Hulken var grön på riktigt – och stark som fan!

.

.

11 svar på ”Fredagsfemman #168”

 1. Gamla Hulken såg jag ett par somrar i vår sommarstuga när jag var liten. En granne följde med mig hem från ett surströmmingskalas säkert 30 minuter genom skogen för att jag inte skulle missa ett avsnitt. Det är barndomsminnen det. 🙂 Lou Ferringo (alltså Hulken) är f.ö. med i Celebrity Apprentice season 12. Rekommenderas helhjärtat, det är underhållning på hög nivå. 😉

  1. David:
   Vilket härligt minne! Jag förstår din granne, jag hade också gått långt över stock och sten för att inte missa ett avsnitt.

   Jag rekommenderar att följa Lou Ferrigno på Facebook. Härlig kille det där 🙂

 2. 5. Pianot har jag inte sett! Det är för dåligt. Filmen ligger dock och skvalpar hemma..har säkert legat där i 3-4 år!

  4. Låter lovande!

  3. Nej usch! Allt med Rheborrg och Schyffert går bort! De har haft sin tid!

  2. Källare! Skumma saker!

  1. Det mest fascinerande med gamla Hulken var att hans brallor alltid satt perfekt när han var grön! 🙂

  Go helg! 🙂

  1. Steffo:
   5. Det är kantboll på att häda att ha filmen hemma men inte ha sett den, det förstår du va? ;D

   1. Klart han har. Han är ju Hulken! 😀

   Go helg!

 3. 4: Jag har i alla fall Capturing the Friedmans i hyllan. Eller ja, den är på väg dit i detta nu…

  1: Borde du inte hålla Bamse högt? Ytterligare en snubbe som är stark och snäll?

  Ha en bra helg!

   1. Man måste ha rätt tajming och man behöver inte använda så mycket kraft, det mesta sitter i handleden. Övning ger färdighet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.