Fredagsfemman #206

15 januari, 2016

5. Fem dagar kvar

På onsdag och torsdag nästa vecka är det Stockholm Filmdagar. Två hela dagar ska jag sitta i en biosalong tillsammans med mina bloggkompisar och bli fullmatad med vårens biopremiärer (och kaffe). Hur skönt ska det blir då? Hur KUL ska det bli då? Hur PEPP är jag då? På en skala 1-10, 10 över hela klabbet!

.

.

.

4. Fatta grejen med James Dean

Vilken jäkla bra skådis han var, James Dean! Jag fattade inte grejen med honom förrän jag såg Ung Rebell på VHS för aslänge sedan och nu finns chansen att se den på BIO till och med. Ikväll kl 18 visas den på Cinemateket! App-app. Har du inte sett den, snöra på dig broddarna och hasa iväg till Filmhuset ikväll.

.

.

.


3. Var tog Christer Korsbäck vägen???

På måndag är det årets chans för nominerade filmarbetare att vinna Karl Axel Pehrson skapelse Guldbaggen. Guldbaggegalan visas på SVT1 och jag kommer troligtvis sitta och titta även om jag är gruvligt förundrad hur Jan Mattsson – Christer Korsbäck i Tjuvheder – kunde undgå en nominering som Årets Manliga Biroll och hur Bianca Kronlöf kunde bli förbisedd som Bästa Kvinnliga Huvudroll i Svenskjävel. Men smaken är ju som sagt som baken och det saknar man nominerade kanske det enbart beror på att det var ett riktigt bra svenskt filmår 2015?

.

.

.

2. Bahar Pars

Jag tycker att det bästa med filmen En man som heter Ove är den kvinnliga birollen Parvaneh spelad av supercharmiga Bahar Pars. På tal om Bahar tänkte jag tipsa om att hålla ögonen öppna efter hennes kortfilm Rinkebysvenska som jag såg på Stockmotion Filmfestival i oktober. Den vann! Och på måndag hoppas jag Bahar vinner igen! Denna gång med något fler människor i publiken.

.

.

.

1. Årets första filmspanarträff

Jahopp, det här var inte lätt! Årets första filmspanarträff går av stapeln imorgon och det är jag som ska välja film. The Hateful Eight var ett givet val på förhand MEN så dök 70 mm-visningen upp i Stockholm och dom flesta av oss filmspanare ville såklart se den och ville inte vänta till sista dagen. Så jag var tvungen att tänka om. Nåja. Det blir en film och det blir en träff och det blir mysigt. Vi ses imorrn, spaners!

.

.

{ 6 comments… read them below or add one }

Carl januari 15, 2016 kl. 11:58

5. Undrar om man hinner smita ifrån och se L’Atalante på Cinemateket på torsdag…

4. Jag som hade tänkt vika mig för kylan och skolka från den. Räcker det inte med att ha sett Cool as Ice?

1. Blir trevligt som alltid.

Svara

Fiffi januari 15, 2016 kl. 14:20

Carl:
5. Det kanske kan vara bra som omväxling till all ny film? Men….hinner du, det är ju frågan,

4. Hahahaha! Vanilla Ice!!??

1. 🙂

Svara

Sofia januari 15, 2016 kl. 18:36

5: Yay, ska bli riktigt roligt!
4: Cinemateket är verkligen en fantastisk institution
1: Som sagt, ha det så trevligt. Fast det blir ju svårt när jag inte är med 😀 Tror banne min det är första gången jag missar er 🙁

Ha en bra fredag!

Svara

Fiffi januari 15, 2016 kl. 23:29

Sofia:
5. Ja det ska det. Vi får sova nån annan vecka 😉
1. Jag vet inte hur det ska gå utan dig. Kommer kännas jättekonstigt. 🙁

Trevlig helg!!

Svara

filmitch januari 16, 2016 kl. 11:32

Trevlig helg och hälsa alla ikväll.

Svara

Fiffi januari 16, 2016 kl. 15:20

filmitch:
Tack detsamma 🙂

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: