Fredagsfemman # 41

5. Fredagsmysbulimi med kattkvinnan

Det är lätt att det blir lite för mycket gott i magen på fredagkvällarna. God mat bråkar med fint vin eller fulöl som i sin tur tjafsar med godsaker som glassbomber, chipspåsar och nötter som man inbillar sig är nyttigt fast det är typ tre nötter som är det och inte en hel jävla påse. Men ikväll finns det lite hjälp att få framför TV:n. Catwoman visas på TV6 kl 23.00. Precis i den tiden då man antingen somnar i soffan eller börjar må illa. Hjälp till självhjälp kallas det. En sån sjukt dålig film kommer garanterat att ge dig hulkningar. Ta vara på dom.

 

4. Johan Falk-filmerna

Sex nya filmer i Johan Falk-serien är på g. Några har redan kommit ut och självklart har jag sett dom. Jag gillar ju Johan Falk. Jag tycker det är välgjorda och trovärdiga filmer som även i sina sämsta stunder är bättre än vilken Wallanderfilmatisering som helst. Orkar inte ens dra Beck-parallellen. Det blir som att sparka in öppna dörrar.


3. Tävla med födelsedagsbarnet!

Tidigare i veckan fyllde den här lilla bloggen hela tre år och drog igång en tävling. Vill du ha chans att vinna tre av mina superfavoritfilmer? Klicka här så kommer du till tävlingen.

 

 

 

2. Inte alls fel med Wrong.

Imorgon är det äntligen dags, imorgon ska jag få se Wrong. Filmaffischen med den uppånedvända SAAB:en. Filmen gjord av han som gjorde knasbollefilmen Rubber, den som handlade om ett bildäck som blir seriemördare. Det här är filmen jag ser/såg fram emot mest på hela Stockholms filmfestival. Även om jag blir besviken så är jag glad att jag får se den på stor duk.

 

1. Biomaratonmys

I onsdags var det dags för mitt filmfestivalmaraton, tre filmer på raken på en och samma biograf. Så otroligt mysigt! Det ultimata är att det är en längre paus mellan film två och tre så man hinner äta middag men det gick ju fint ändå. Att beta av filmer som om det vore en arbetsdag är höjden av lyx. Fan vad kul det är OCH mysigt! Tack Henke för sällskapet! I eftermiddag kommer recensioner av dom tre filmerna vi såg.

6 svar på ”Fredagsfemman # 41”

 1. 5: Catwoman: bättre än en fjäder i halsen
  4: Har faktiskt inte sett en enda. Där var det där med olika filmsmak igen 😉
  3: Tack för påminnelsen!
  2: Ska bli spännande att se hur det gick.
  1: Låter som en toppendag. Och med sällskap dessutom, best of both worlds 🙂

 2. Tre filmer på raken på samma bio låter inte helt fel. Själv såg jag tre filmer på raken (i princip) i tisdags. Fast då var det på olika biografer så man kände sig aningen stressad när man tog sig mellan dem.

  Jag har lite svårt att se mer än två filmer tätt inpå varandra då jag gärna vill smälta dem och få tänka på dem ett tag. Ser inte film för kvantitetens skull utan kvaliteten. Sen är det klart att man kan slänga in en sämre film mitt i allt för att inte behöva ”tappa lusten”. Nu var det Rust and Bone (tyngre drama) som var film #2 där film #1 och #3 i princip var skräckfilmer. Då sitter man och tänker på den under film #3, haha.

  Men, det skulle kunna bli en trevlig vardagssyssla man inte skulle tacka nej till 😀

  1. Movies-Noir:
   Du får prova en tre-films-bio nästa år, det är faktiskt intressant eftersom filmerna kommer i andra hand, det får bli vad det blir. Ibland blir det toppen (som förra året), i år blev det aaaaaaningens sämre. Aningens 😉

 3. Jag slutade att se på Johan Falk-filmerna efter Den Tredje Vågen. Nu har de också blivit samma massproducerade filmer som Beck och Wallander.

  1. Micke:
   Fast för att vara massproducerade håller dom väldigt hög klass. Du kanske ska ge några fler av filmerna en chans, i alla fall om du gillade dom första.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.