Fredagsfemman #218 – ÅTERTITTAR

8 april, 2016

5. Gone Baby Gone

Vägarna till återtittar kan på pappret verka tämligen knepiga, lite som att kasta tärning och hejhopp jahapp nu blev det visst den här filmen dårå. Men nej, oftast, i alla fall i mitt fall, finns det en snårig väg som faktiskt leder från A till B, speciellt eftersom jag inte ser om filmer så ofta nuförtiden. Vad gäller Gone Baby Gone så är den regisserad av Bat….Ben Affleck (och han har dessutom varit med och skrivit manus) och i en av dom större birollerna ses Bosc….Titus Welliver, i en MAGNIFIK Sam Elliott-ish-musche dessutom! Klart jag vill se om den nu när jag ser både Ben och Titus med lite andra ögon. Fortfarande en bra film och fortfarande samma betyg.

.

.

.

4. Straight Outta Compton

Jag är förvånad hur pass MYCKET bättre filmen funkade på bio än hemma – och då har jag ändå ingen mini-TV. Alla maffiga scener kändes som ”jaha” och alla vanliga bra scener var ungefär likvärdiga. Så nu är jag glad att jag inte jackade upp filmen till en femma efter min andra bio-tittning. Hemma var den nämligen ”bara” en fyra, precis samma betyg som den redan fått men som jag trodde var fel.

.

.

.

3. Haywire

Det är verkligen inte ofta jag (frivilligt) ser om en film jag gett mitt allra lägsta betyg MEN ingen regel utan undantag. Efter att ha sett Gina Carano som riktigt skönt badassiga Angel Dust i Deadpool blev jag sugen på att ge om inte denna film så väl henne en chans till när hon spelar tuffa Mallory i denna mycket undermåliga Steven Soderbergh-actionthriller från 2011. Efter omtitten kan jag bara säga att 1/5 är precis rätt betyg. Filmen är precis lika rövdålig fortfarande. Gina Carano ska dock ha två tummar upp! Ascool är hon! Jag vill va som hon!

.

.

.

2. 2012

Herregud, vilken FLOPP! Jag mindes 2012 som en nervös katastroffilm med over-the-top-effekter som visserligen var gravt överdrivna men ändå en KICK att se. Nu såg jag om den. Skulle jag inte ha gjort. Ugh vad besviken jag blev. ALLT var sämre än jag mindes UTOM Amanda Peet som jag ser på med helt andra ögon efter hennes fenomenala insats i TV-serien Togetherness. Har du inte sett den serien, gör det. Nu.

.

.

.

1. The Dictator

HAHAHAHAAaahaaHAHAhahahaaaa! Nu när jag ser den utan lika-bra-som-Borat-förväntningar växer (den redan innan bra) filmen BETYDLIGT! Skrattfest deluxe!! Na- na-na-na-na, Aladeen motherfucker!

.

.

{ 4 comments… read them below or add one }

Steffo april 8, 2016 kl. 09:55

5. Battis-Affleck-bra-film detta! Även som återtittare!

4. Jag är fortfarande förvånad att jag gillade den så mycket! 🙂

3. Tja…kanske jag gav den för högt betyg…?

2. Denna är ju BRA! Perfa-popcorn-rulle!!

1. Asrolig!!!!

Ha en jädrans go helg!!!! 🙂

Svara

Fiffi april 8, 2016 kl. 12:51

Steffo:
2. Ja, popcornsrulle är det ju men nära en femma är det inte 😉

Jag ska försöka ha en go helg…trots att det inte blir nåt poddande. Får leva på minnet från förra. Go helg till dig med! 🙂 —->
http://giphy.com/gifs/kick-jerk-the-dictator-RUOKEsye7ZNoA

Svara

Sofia april 8, 2016 kl. 15:08

3: Mja, Angel Dust hade nog inte fått mig särskilt sugen på en omtitt, jag tyckte hon var ganska töntig
2: Haha, welcome to join us in the light 😀

Trevlig helg och återigen tack för trevligt poddavsnitt

Svara

Fiffi april 8, 2016 kl. 16:29

Sofia:
2. Tack! Det är skönt att kunna sälla sig till den stora massan nu 😉

Trevlig helg till dig med och tack tillbaka för att du lyssnade 🙂

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: