Fredagsfemman # 38

26 oktober, 2012

5. Filmfestivalplanering

Biljetterna är släppta och vi är många som försöker få ihop vardagsschemat i november med att hinna se så många festivalfilmer som möjligt. Mitt enda aber med hela företeelsen är köandet in i salongerna. Fan, jag hatar det. Jag hatar att inte ha en numrerad plats. Jag misstänker att jag är smått biografautistisk i min läggning men jag bjuder på det. Jag avskyr vassa och elaka armbågar i ALLA sammanhang.

 

4. Jennifer Lopez

Förklaring kommer imorgon (och ja, jag är lika överraskad som du).

 

 

 

3. Kulturtant. Jag?

Allt ska provas åtminstone EN gång. Jag tycker verkligen det för hur ska jag annars veta? Så i min iver att inte dö förrän jag är fullärd av livets mysterier befinner jag mig just nu på kulturtantsresa på Östersjön. I skrivande stund vet jag inte om jag trivs bland överdimensionerade glasögonbågar, Gudrun Sjödén-kläder och loafers eller om jag bara vill hem, hoppa jämnfota till Scooter och titta på skräckfilm. Det kan bli precis vilket som. [Bilder är från www.larje.com]

 

2. Upp till bevis Colin Nutley!

Imorgon ska Friends Arena i Solna invigas och jag har skrivit om det förr, Colin Nutley av alla människor på hela jorden är storpotät över det hela. Jag kommer vara där – på plats – för att med kritiska ögon övervaka spektaklet – och förhoppningsvis ha sjukt skoj under tiden.

 

1. Bondfeber

Jag är inget stort James Bond-fan men jag fattar en hajp när jag ser den. Ikväll har Skyfall premiär och likt flugor kring en sockerbit kommer vi svenskar gå man ur huse för att se den snygge agenten med rätt att döda. För så är det och så har det alltid varit.

 

{ 12 comments… read them below or add one }

Movies - Noir oktober 26, 2012 kl. 23:35

Haha, jag vet EXAKT vad du menar med #5. Och det är extra irriterande på Red Carpet-visningar och jag har sagt till mig själv att förra året var den sista. Betala extra för att stå och trängas i 30 minuter till, nej tack. Men uppenbarligen älskar 99% av befolkningen detta så varsågod 😉

Svara

Fiffi oktober 27, 2012 kl. 10:34

Movies-Noir:
Förstår inte grejen alls och jag hävdar fortfarande att jag hellre skulle betala 120 kr/biljett och få en numrerad plats än 50/80/100 och få en onumrerad.

Svara

Movies - Noir oktober 27, 2012 kl. 11:48

Mmm, men det är givetvis en del av festivalen och även om jag inte gillar det så har jag blivit ”lite” van efter alla år. Jag kan tycka det är lite charmigt när det inte är så mycket folk. På de stora filmerna blir det dock bara jobbigt…

Svara

filmitch oktober 27, 2012 kl. 11:02

Kulturresa på Österssjön! Ful eller Finkultur? Berätta mera 🙂

Svara

Fiffi oktober 27, 2012 kl. 13:36

filmitch:
Ibland är gränsen hårfin mellan fin och fulkultur. Tror inte jag är rätt kvinna att säga vilken som var ombord på denna båt 😉

Jag åkte i alla fall en litteraturresa med Viking Line, anordnad av DN. Själva upplägget var riktigt kul, författarna kanske inte direkt låg i min intressesfär men ändå, intressant och kul att vara i en situation jag är ovan att vara i. Typ tillsammans enbart med folk (kvinnor) som är 65+. Många av den varan dessutom, typ 98% av alla på båten. Jag och min medpassagerare kände oss helt klart unga.

Svara

filmitch oktober 27, 2012 kl. 20:43

Det där lät roligt 🙂 Tackar för resereportaget

Svara

Fiffi oktober 27, 2012 kl. 23:12

Filmitch:
Vassego 🙂 Skulle kanske skriva en om invigningen av arenan också. Herreguuuuud säger jag bara.

Svara

Sofia oktober 29, 2012 kl. 06:04

5: Ja, vi får se om det går ihop sig
4: Jag som gillar henne i The Cell och Out of Sight säger ”yay”
3: Låter som en rätt rolig utflykt
2: Mja, såg en massa lasrar på TV och bytte raskt kanal
1: Kan ärligt säga att jag i princip tappat mitt Bondintresse — det känns nästan mer suget att se om någon av klassikerna än någon av de nya som jag har missat.

Svara

Sofia oktober 29, 2012 kl. 08:07

2: Måste bara lägga till att jag just lyssnade på den låt som skulle ha varit specialskriven och som jag också antar framfördes vid själva tillfället? Vad var det för fruktansvärd pekoral?!

Svara

Fiffi oktober 29, 2012 kl. 23:58

Sofia:
4. Du är aningens mer förlåtande mot henne än jag (känns det som) även om jag också gillar henne i just dom filmer du nämner.

2. Menar du den med Ledin & Eagle-Eye Cherry?
Grejen var den att om man inte köpte programmet för hundra spänn så hade man ingen aning om vilka som stod på scen och vad dom sjöng. Nu kände jag ju igen dom flesta men det var många äldre där som inte hade en aning om vem Agnes var till exempel. Det var ett jäkla tjatter på raderna runtomkring.

1. Då ska du nog gå och se Skyfall. Det är en klassiker i en ny förpackning 🙂

Svara

Sofia oktober 30, 2012 kl. 06:07

2: Nej, det var något spektakel med Danny S och Körberg.

1: Förr eller senare blir den säkert sedd.

Svara

Fiffi oktober 31, 2012 kl. 16:55

Sofia:
Ahaaaa! Lyssnar på den nu. I can see myself in you. Ja det är ju en väldig likhet mellan Tommy Körberg och Danny – om man är blind OCH döv.

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: