Fredagsfemman # 50

5. Jag har äntligen lärt mig säga STOPP!

Efter att tre gånger ha försökt sätta mig ner och se Moonrise Kingdom och varje gång kommit 30-40 minuter in i filmen och varje gång ha tänkt ”neeeejmenneeeeej, jag gillar inte det här, jag förstår det inte, det är så sjuuukt tillrättalagt och perfekt och pastelligt och träligt att jag blir galen, jag oooorkar fan inte med det här” så bestämde jag mig. Jag tryckte på STOPP och la ner projektet. Jag kommer aldrig att sluta se B-film/dålig film/hemskt dålig film men när film är som Moonrise Kingdom då känner jag att gränsen är nådd och DET är en härlig känsla.

 

4. En kanonfilm på TV ikväll.

Kl 21 på TV8 visas den supermysiga Presidenten och Miss Wade (The American President) med Michael Douglas och Annette Bening. Ett redigt hemmakvällstips!

 

 

3. Galor!

I måndags satt jag och bölade framför Idrottsgalan, imorgon är det P3 Guld-galan och på måndag ska guldbaggarna delas ut. Är det inte härligt med galor? Vardagslyx på nåt vis.

 

 

2. Allt faller

För första gången sedan September sjöng Mikrofonkåt i ett stenhus i Burgsvik har TV4 lyckats göra det bästa som sänds på TV just nu. Allt faller (torsdagar 21-22) är banne mig det smartaste jag sett på TV sen Snacka om nyheter. Jag har sett dom första avsnitten många gånger redan och för varje tittning växer dom. Jag är imponerad, jag blir glad och jag tänker INTE jämföra detta med Solsidan som jag sett att många gör. Varför då? Det är ju rent…befängt!

 

1. Nu börjar biosäsongen på riktigt!

Idag har både Les Misérables och Django Unchained premiär. Två kalasfilmer, två Oscarsfilmer, två filmer ingen bör missa. När hände det sist? Hände det ens i somras? Jag tycker biorepertoaren varit lite tunn i flera månader men nu vänder det, nu vankas det bra film i massor framöver. I can feeeel it!

31 svar på ”Fredagsfemman # 50”

 1. 4. Ett jätte-tips för alla Vita huset vänner! Manus av Sorkin och flera skådisar från tv-serien. Är nästan lite som en prequel.

  2. Helt ok. Följer den gärna ett tag till.

  5. En höjdarfilm! Ju.

  1. ser fram emot Django. Så att det gör ont!

 2. 5. What, whaaat, WHAAAT!???! 😉

  4. Här instämmer jag till fullo!

  3. Idrottsgalan: kul, P3-guld: ok, Guldbagge: ett stort skämt 😉

  2. Sorry…jag har samma vibbar inför hela TV4 som kanal som du har för punkt 5 ovan…

  1. Hallelujah på det! Och Amen!

  Go helg! 🙂

  1. Markus:
   Ha så mysigt, eller vad man nu ska säga om nästan tre timmar med Tarantino. Mysig är nog fel ord, men ändå rätt på nåt sätt 🙂
   Hoppas att du inte reagerar på samma sätt som efter Holy Motors 😉

 3. En härlig lista som jag har ett o annat att säga om.
  5. Yes! Fick fribiljetter till denna film och skänkte de till min dotter min och W.A vägar kommer aldrig mer att korsas.
  4. Passar och ser på Boardwalk empire samt Dallas istället.
  3.Ja gala säsongen är här 🙁 Min fru o dotter älskar galor själv föredrar jag att läsa sammanfattningen dagen efter – inget för mig om det inte libebloggas 😉 Har faktiskt aldrig sett på oscargalan innan du började med detta.
  2. Ett mästerverk 🙂 Har tänkt att göra ett litet inlägg om serien så småningom. Ulveson & Herngren var ett liknande program som var lika bra.
  1. Oh ja som du kanske såg så har även jag en o annan film att se fram emot.

  1. filmitch:
   5. Jag är tveksam till att mina och Wes vägar kommer korsas igen också. Tyvärr.
   3. Har du inte??? Aldrig? Då skulle jag ju ha börjat liveblogga för mååååånga år sedan för tänk vad mycket roliga prisutdelningar du missat 😉
   2. Efter att ha sett två avsnitt till nu så håller jag med dig. Mästerverk!

   1. Hade du frågat mig ”Ska jag se Moonrise Kingdom?” innan hade du också sluppit. Vad lära vi av detta? Vad Sofia Råder Är Alltid Det Rätta 😉

 4. Mycket jag inte håller med om här. Egentligen bara att Den amerikanske presidenten är bra och att jag ser fram emot att se Django. _Allt_ annat ställer jag mig kritisk till. 😉

 5. 5: Jag skulle aldrig stänga av en film… eller vänta nu… gjorde det för några veckor sen med Tarsem Singhs The Fall och sen glömde jag bort att jag försökt titta på den. Hmm, måste se klart den nån gång, haha. Moonrise Kingdom? Moondown Kingdom skulle jag säga. http://jojjenito.wordpress.com/2012/08/29/moonrise-kingdom/

  3: Härligt med galor? Hmm, nja, nje, vissa kanske, vissa delar. Oftast segt och tråkig.

  1: Ser fram emot att se Django. Ser fram emot att inte se Les Misérables.

     1. Precis. Fast jag undrar om det där rätta vajbet nånsin kommer. Då får jag helt enkelt bita i det sura äpplet och hoppas att filmen blir bättre ju längre den håller på. Grejen är att jag verkligen gillade The Cell.

  1. Captain Charisma:
   Han må vara en mästare men han är en mästare jag inte förstår. Jag förstår inte riktigt storheten i Picassos tavlor heller.

 6. 5. Vafalls? Moonrise Kingdom som jag tyckte var Wes Andersons mest lättsedda film hittills. Där ser man. Tillbaka till Sly då antar jag för dig? 😉

  2. Just det, Allt faller har haft premiär nu. Har jag helt missat. Tack för påminnelsen, även om att det visas i TV4 gör mig tveksam. Har ungefär samma tankegångar om TV4 som Sofia ovan.

  1. Skönt! Äntligen något att se på bio. Kul förövrigt med tanke på att alla de amerikanska filmrecensenter som jag följer avskyr januari som filmmånad med tanke på att i USA så dumpar man alla ”sämre” filmer just i januari. Tur att vi bor i Sverige då 🙂

  Les Miserables tyckte jag faktiskt förvånansvärd bra om, även om jag inte gillar musikaler i vanliga fall. Var väl att filmen hade ovanligt många sånger som fastande på minnet efteråt. Är väl kanske därför som den anses vara en musikalklassiker?

  1. Martin:
   5. Jag kommer alltid tillbaka till Sly. Tänk dig honom i en Wes Anderson-film. Vilken mix! 😉

   2. Allt faller kommer med fördel att kunna ses på DVD-box tror jag. Hoppas den släpps så i alla fall. Jag vill köpa en!

   Tyckte du att det var många låtar som fastnade? Där tycker vi olika. Jag tycker det är svag musik för att vara en ”stor” musikal.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.