Veckans dokumentär-avslutning: 10-i-topp

Som avslutning på temat Veckans dokumentär kommer här en 10-i-topp-lista på dokumentärer jag sett sen temat startade i augusti 2011.

Som svar till er som undrat om jag kommer sluta titta på dokumentärer nu så är svaret nej, ett rungande och solklart nej. Enda anledningen till att temat försvinner är att det finns andra veckoteman jag vill skriva om – också – och ingenting kommer hindra mig från att skriva en ”vanlig” recension om jag ser en dokumentär som jag tycker är viktig. Så lugnt bara lugn ni som mejlat mig idag, världen går inte under av det här, så mycket kan jag lova.

10. Exit through the giftshop

9. Bobby Fischer against the world

8. Paradiset

7. Project Nim

6. Wild Man Blues

5. Paper heart

4. The Cove

3. Senna

2. Vikaren

1. Armbryterskan från Ensamheten

 

14 svar på ”Veckans dokumentär-avslutning: 10-i-topp”

  1. Henke:
   Trean är en MÅSTEFILM Henke, en MÅSTEFILM. 1:an och 2:an gjorde mig känslomässigt tokberörd men Senna är inte långt efter. Det är en riktigt riktigt RIKTIGT bra dokumentär.

 1. Nu har jag inte gått tillbaka och kollat i arkivet, men en dokumentär jag rekommenderar dig att se är The Interrupters, som jag såg igår och som fick mina tårkanaler att droppa varannan minut i drygt två timmar. Mycket kraftfull film och frågan är om det inte är 2011 års bästa dokumentär – kanske till och med den bästa på många år.

 2. Ett mycket trevligt tema har det varit, och som du skrev så tar det ju inte slut egentligen, det bara fortsätter i andra former. Av dina topp-10 så har jag sett tre (The Cove, Vikarien, Armbryterskan). Samtliga riktigt bra filmer. Ska försöker några till på din lista.

  http://jojjenito.wordpress.com/2011/09/29/vikarien/
  http://jojjenito.wordpress.com/2010/11/24/the-cove/
  http://jojjenito.wordpress.com/2012/03/15/armbryterskan-fran-ensamheten/

  Hade hoppats på en recension av min favorit H:r Landshövding. Fast jag misstänker att det inte riktigt är din kopp med te. Det händer ju liksom inget i den filmen, haha. 😉

    1. Jojjenito:
     Och jag som hade lyckats förtränga hela filmjävelen, så kom du och bara blåste upp hela skåpet med en hagelbrakare. Attans dig. 😉

   1. Jag kom på varför jag trodde du inte sett den. Givetvis antog jag att du inte sett den eftersom den inte fanns med på din topp-10-lista. 😉

    1. Jojjenito:
     Hahhahaahahaaaaaa! Du är rolig du! Herregud så INTE den får plats på min lista. Det är den helt klart sämsta dokumentären jag såg under hela temat.

 3. H:r Landshövding ja, den måste jag ta mig till och se nu. Har faktiskt sett fram emot den ända sedan den kom och blev ju inte mindre sugen efter att den fick överraskande bra kritik – det känns ju som att så mycket borde tala emot den. 🙂 Tror faktiskt jag kan gilla den ganska bra mycket….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.