Presentation av mitt nya måndagstema

Jag ledsnade på mina måndagar med Mads Mikkelsen och slutade med det temat i förtid på grund av för många för usla filmer. Det naturliga valet för nästa tema hade varit en kvinnlig skådespelare eftersom jag alltid förut tagit varannan damernas/varannan herrarnas – men det var innan jag hittade min nyfunna skådiscrush – Matt Damon.

Jag har sett mängder av filmer med honom i mina dagar men aldrig direkt fastnat. Jag har tyckt att han varit lite tråkig, lite beige, lite för vanlig helt enkelt. Nu verkar det som om jag växt till mig i skallen för allt med honom som jag förut la på minuslistan har hux flux hamnat på plus. Det är HÄFTIGT att han är så vanlig! Han är ju för tusan en kameleont. Han kan spela precis vilken roll som helst och han smälter in. Han kan välja mellan att bli ett med kulissen eller ta plats, sticka ut, vara stjärnan.

Mitt mål med temat är att se om filmer som jag inte redan skrivit om här på bloggen men det är fullt möjligt att det kommer en uppdatering av några redan recenserade filmer med, speciellt om jag ser om filmen och upplever att min nya syn på Matt Damon gör filmen bättre.

Om en timme kommer första Måndagar med Matt och det blir en text om en film som kanske är en av dom mest omtyckta med honom i huvudrollen, dock inte min favvo. Vilken kan det vara?

Här är länkar till Matt Damon-filmer jag redan skrivit om: Mitt liv med Liberace, Elysium, Eurotrip, The talented Mr Ripley, Den innersta kretsen, True Grit, Rädda menige Ryan, OceansfilmernaPromised land, Gerry, Regnmakaren, Contagion, The adjustment bureau, Inside job, Livet efter detta, Green Zone och Invictus. Imponerande titlar och en maffig samling filmer redan här och fler ska det bli. Häng med mig och Matt på måndagar hela hösten vettja.

7 svar på ”Presentation av mitt nya måndagstema”

 1. ”Måndagarna med Matt” låter ju nästan samma som ”Måndagarna med Mads”, men ack så mycket mer sugen jag blir på din ”uppgradering”!

  1. Henke:
   Jag var bra sugen på Mads-temat när jag drog igång det och det ska mycket till att jag inte fullföljer något jag föresatt mig men nu JÄKLAR blir det ett tema av RANG! 🙂

 2. Yay, bra initiativ och välkommen till Matt-kramarklubben. Har gillat honom sedan Good Will Hunting, just för vanligheten. Får man önska sig en text om den och Dogma? Och _hur_ ska du hantera Team America? 😉

  1. Sofia:
   Dom filmerna är sedda och texterna skrivna men det dröjer några veckor innan inläggen kommer upp på bloggen 🙂

   Team America ja…. Hahaha…. Jag funderar 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.